Στο επίκεντρο του… πρωθυπουργικού πολέμου, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρέθηκαν χθες η ΕΡΤ αλλά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφορικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, δημόσιες υποδείξεις υπήρξαν από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Μάλιστα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατήγγειλε ζωντανά, μέσω ΝΕΤ, το ίδιο το κανάλι για την ονοματολογία αναφορικά με τους πιθανούς υπουργούς στη νέα κυβέρνηση.

Ads

 
Στη ζωντανή σύνδεση της ΝΕΤ, δημοσιογράφος μετέδωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε και ο Σαμαράς απέρριψε, τόσο τον Λουκά Παπαδήμο όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόσθετε επίσης ότι στον κ. Παπαδήμο έγινε πρόταση να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, κάτι που δεν δέχθηκε ο ίδιος. Επιπλέον από συντάκτες της ΝΕΤ μεταδόθηκε ότι ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε να είναι στο υπουργείο Άμυνας.
 
Ο Ανδρέας Λυκουρέτζος αντέδρασε επεκρίνοντας τη στάση της δημόσιας τηλεόρασης να υιοθετεί όσα διοχευτεύει, όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η είδηση που μεταδόθηκε για το Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι ψευδής. Επιπλέον, η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν αρνήθηκε την  υποψηφιότητα Παπαδήμου και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα κι είναι ανοιχτός σε όποιον του προτείνουν.
 
«Είναι λυπηρό ότι μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση απο γνωστές πηγές που αποσκοπούν να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία πληροφορίες που δεν ισχύουν. Είναι προφανές ότι εξυπηρετούν ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο δεν στάθηκε ικανό να προτείνει ένα ικανό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού» υποστήριξε ο κ. Λυκουρέντζος.
 
Αργότερα η ΕΡΤ, με ανακοίνωσή της, απέδωσε το περιστατικό στο «ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών».
 
«Η Δημόσια Τηλεόραση έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της και του ρόλου της βρίσκεται σε όλα τα σημεία όπου παράγονται οι ειδήσεις, τροποποιώντας το πρόγραμμά της σε συνεχή ροή ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα. Ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας. Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
Λίγο αργότερα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ επέκρινε τον πολιτικό συντάκτη του σταθμού, επειδή, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, μετέφερε επίσημες θέσεις της κυβέρνησης.