Η 39χρονη Γερμανίδα δημοσιογράφος, Susanna Ohlen, πήγε στη πόλη Bad Munstereifel, για να καταγράψει την κατάσταση έπειτα από τις φονικές πλημμύρες, που στοίχισε τις ζωές πολλών ανθρώπων στη Κεντρική Ευρώπη.

Ads

Πριν ξεκινήσει το ρεπορτάζ της, «πιάστηκε» από το κινητό ενός πολίτη να σκύβει και να παίρνει λάσπες από το έδαφος, τις οποίες και άλειψε πάνω στα ρούχα και στο πρόσωπό της, προκειμένου να δείξει πως βοήθησε στις εργασίες αποκατάστασης μιας περιοχής.

Η Ohlen, εργαζόταν στο κανάλι RTL από το 2008 και παρουσίαζε διάφορες εκπομπές. Το κανάλι δήλωσε: «Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, την απολύσαμε τη Δευτέρα αφού ενημερωθήκαμε».

Η ρεπόρτερ ζήτησε συγγνώμη μέσω του Instagram: «Τη Δευτέρα ήμουν σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει για λογαριασμό της εκπομπής “Guten Morgen, Deutschland”. Έκανα ένα σοβαρό λάθος… Αφού είχα ήδη βοηθήσει μόνη μου τους πλημμυροπαθείς, ντρεπόμουν μπροστά στους άλλους εκείνο το πρωί να στέκομαι μπροστά στην κάμερα και να είμαι καθαρή από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, χωρίς να σκεφτώ δύο φορές, λέρωσα με λάσπη τα ρούχα μου. Ως δημοσιογράφος, αυτό δεν θα έπρεπε να μου είχε συμβεί ποτέ. Ως άτομο που νοιάζεται για τα δεινά όλων εκείνων που πλήττονται, μου συνέβη. Συγγνώμη».

Ads