Έχει πεθάνει κι έχει αναστηθεί σχεδόν όσες φορές ο Χριστός το Πάσχα. Ο λόγος για τον για πάντα  24χρονο αστυνομικό που «σβήνει αθόρυβα» κάθε τρεις και λίγο. Ένα Fake News που ξεκίνησε από έναν άλλο αστυνομικό – τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα – και χρησιμοποιείται συχνά ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα για να υπηρετήσει το δόγμα του «νόμου και της τάξης».

Ads

Όλα ξεκίνησαν το 2007 σε μία συναυλία στο γήπεδο του Baseball στο Ελληνικό, όπου δύο αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης τα γεγονότα έγιναν ως εξής: 

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας, (σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια ανοικτής συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες  κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά».

Ads

Η υπόθεση επανήλθε στην επικαιρότητα και πήρε νέα τροπή έναν χρόνο αργότερα. Ήταν τότε που ένας άλλος αστυνομικός «πέθανε» το θύμα της επίθεσης Παναγιώτη Τομαρά, γιατί έτσι τον βόλευε, μιας και 9 μέρες πριν είχε ο ίδιος σκοτώσει ένα 16χρονο παιδί. Στις 15/12/2008, ο Επαμεινώνδα Κορκονέας, που εξαρχής προσπάθησε να συγκαλύψει την εν ψυχρών δολοφονία που διέπραξε, υποστηρίζοντας ότι ο Γρηγορόπουλος βρισκόταν ανάμεσα σε ομάδα κουκουλοφόρων που του έκαναν επίθεση, στην αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει υποστηρίζει ψευδώς ότι ο Παναγιώτης Τομαράς «έσβησε». Οι δικηγόροι του Κορκονέα στέλνουν μάλιστα την επιστολή τους σαν δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, υπό τον τίτλο: «Έβησε χθες -αθόρυβα- αστυνομικός θύμα κουκουλοφόρων του 2007». 

image

Η είδηση αναπαράχθηκε με ταχύτητα φωτός, με αποτέλεσμα ο πατέρας του Παναγιώτη Τομαρά να παρέμβει στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής και να διαψεύσει τον θάνατο του γιου του και να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τους δημοσιογράφους όσο κι από την επίσημη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το ποιος και γιατί διακινεί Fake News.

Η Καθημερινή επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός αστυνομικός είναι ζωντανός γράφοντας τότε τα εξής:

image

Στη συνέχεια, μάλιστα, δημοσίευσε και ένα ρεπορτάζ για την κατάσταση της υγείας του μετά τον ξυλοδαρμό του.

Ωστόσο εδώ και 11 χρόνια ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς συνεχίζει να «σβήνει αθόρυβα».

image

Την είδηση έχουν μάλιστα αναδημοσιεύσει κατά διαστήματα και πολιτικά πρόσωπα, που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικά στον δημόσιο λόγο τους. Ποιοι; Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Θάνος Τζήμερος.

image

image