Την ώρα που Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραφαν την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, τα Fake News ξαναχτύπησαν.

Ads

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπάρχει μία νεκρή γυναίκα στο Πισοδέρι Φλώρινας, στη συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιούσαν διαφωνούντες στη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

image

Η «είδηση» ξεκίνησε από ένα βίντεο που ανέβασε στο facebook ένας διαδηλωτής. Πίσω φαίνεται μια γυναίκα λιπόθυμη και κάποιος εμφανίζεται να λέει στο βίντεο «η κυρία πίσω ξεψύχησε».

Σύντομα κυκλοφόρησε και  η «φωτογραφία- ντοκουμέντο» της γυναίκας που κείτονταν νεκρή στο πεζοδρόμιο. Λίγο αργότερα, κάποιοι πήραν πίσω τον θάνατο και τον έκαναν κώμα έπειτα από βαρύ τραυματισμό από τα γκλομπς των ΜΑΤ. Κάποιοι πιο ευφάνταστοι την μετέφεραν και στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ads

image

Την είδηση διέψευσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, που ανέφερε ότι πρόκειται για Fake News.

Παρόλ’αυτά συνέχιζε να παίζει σε δεκάδες σάιτς ανάμεσα στα οποία το pronews.gr και τα kastoria365.gr, neapierias.gr, ilianet.gr, news123.gr, newspallinis.gr, logospellas.gr, tsimoudianewsκαι buzzstories.eu

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις 12 άνθρωποι μεταφέρθηκαν όντως στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστορίας, ωστόσο ο βαρύς τραυματισμός και πολύ περισσότερο ο θάνατος ήταν παρά μόνο φαντασία κάποιων.

Όσον αφορά τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας στο πεζοδρόμιο; Τραβηγμένη στην Αμερική και καταχωρημένη σε κάποια σελίδα – τράπεζα φωτογραφιών, χρησιμοποιήθηκε όπωςκάποιοι την ήθελαν. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι την περιέκοψαν ώστε να μην φαίνεται ότι προέρχεται από το εξωτερικό. 

image