Η Digea θα αναθέσει σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα την εξέταση του τεχνικού προβλήματος παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, ενώ θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και θα γίνει επανεξέταση του σχεδιασμού του όλου συστήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Digea, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη.

Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Ads

Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήσεις για το «μαύρο» στη Digea ζητά ο Σπίρτζης