Άκυρες έκρινε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ Ηρακλείου στη πρώτη δικαστική απόφαση μετά το μαύρο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ads

 
Ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο μετέφερε την απόφαση του δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι «κακώς έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι.


 

Η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή κι έτσι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Στους εργαζόμενος θα δοθούν αποζημιώσεις ύψους 9.000 έως 13.000 ευρώ στον καθένα. Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, όταν και έγιναν οι απολύσεις, εώς και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση. 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για το θέμα η Aλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και η Ράνια Σβίγκου, μέλος του Γραφείου Τύπου και υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακόινωση γίνεται λόγος για «πολιτική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ». «Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση , η οποία  ενισχύει την αποφασιστικότητα  και  την επιμονή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, να  συνεχίσουν τον αγώνα τους για την  επαναλειτουργία της ΕΡΤ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ads

Απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικό εκπρόσωπος δήλωσε: «Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο».