Η αρνητική δημοσιότητα για τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζεται.

Ads

Μετά την κατακραυγή για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά των 17 λεπτών και των 215.000 ευρώ, ήρθε το hashtag #freezaralikos για να εκφραστεί η οργή της κοινωνίας των πολιτών για το γεγονός ότι “έριξαν” τον λογαριασμό του stand up comedian Χρ. Ζαραλίκου στο twitter έπειτα από μια καυστική ανάρτησή του για τη σχέση του Κ.Μπακογιάννη με το ταμείο.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε υποστεί τη διακοπή παράστασής του από την Σάσα Σταμάτη και άλλους τραμπούκους που τη συνόδευαν και αντέχει να κάνει ουσιαστική σάτιρα χωρίς να δειλιάζει μπροστά στην ισχύ των συστημάτων εξουσίας.

Ο ανιψιός του πρωθυπουργού, όταν εκδηλώθηκαν αντιδράσεις για το πολυδάπανο αίσχος έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού κατήγγειλε μιζέρια και όχι απλώς δεν αναδιπλώθηκε, αλλά χόρεψε δίπλα στον Σάκη Ρουβά για να δείξει ότι δεν πτοείται και, αντίθετα, υπερασπίζεται με ακόμη μεγαλύτερο κέφι την αμφίβολης αισθητικής, ποιότητας και οικονομικής λογικής επιλογή του.

Ads

Ο ένας είναι αυτοδημιούργητος, ταλαντούχος, έντιμος, θαρραλέος και αντιμέτωπος με τους κινδύνους που συνεπάγεται στην εποχή μας και στη χώρα μας η ανυπακοή απέναντι σε οργανωμένα κέντρα εξουσίας.

Ο άλλος είναι γόνος, κληρονόμος, φιλόδοξος, ελιτιστής, σκληρός στο παιχνίδι του, εκπρόσωπος των συμφερόντων της τάξης του, της οικογένειάς του, των συμμάχων του.

Ανήκουν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους και οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν μόνο και μόνο επειδή ο Ζαραλίκος καυτηρίασε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το δημόσιο χρήμα ο Κ. Μπακογιάννης.

image

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις θα έχουν βαριά ευθύνη αν δεν υποστηρίξουν πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα μπορεί να νικήσει τον πολύ ισχυρό Κ. Μπακογιάννη που θα διεκδικήσει νέα θητεία στον Δήμο Αθηναίων.

Τέτοια πρόσωπα προφανώς και υπάρχουν. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης να αναζητηθούν και να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες συνεννοήσεις. Ο καιρός εγγύς και η πρόκληση μεγάλη.