Αντικείμενο ειρωνείας ακόμη και από το φιλοκυβερνητικό τύπο έχουν γίνει πλέον οι αδιάκοπες… διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ασύμβατες με την ευθύνη της θέσης και τις εξελίξεις.

Ads

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» και τα «Παραπολιτικά» ετοιμάζει «road trip» στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο ενώ αφήνουν υπαινιγμούς και για τις χαλαρές συναντήσεις και συζητήσεις με ντόπιους συνοδεία τσικουδιάς. Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάστημα που κυβερνά τη χώρα έχει συμπληρώσει τριπλάσιο χρόνο διακοπών από όσο δικαιούται ο μέσος εργαζόμενος ενώ, εκμεταλλευόμενος τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, συνδυάζει διαρκώς τις θεσμικές του υποχρεώσεις με προσωπικές και οικογενειακές αποδράσεις.

Μάλιστα, φροντίζει να προβάλλει στα  κοινωνικά δίκτυα όλες τις «εξορμήσεις», προκαλώντας ερωτήματα και χλευαστικά σχόλια περί «happy traveller» και «θεσμικού τουρίστα». Μια άλλη πτυχή κριτικής δίνει ο επίσης – φιλοκυβερνητικός – Γιώργος Τράγκας που επισημαίνει ότι η διαρκής παρουσία της συζύγου του σε όλα τα ταξίδια και τις επίσημες επαφές, αποτελεί ένα είδος πρόκλησης για το ρόλο της με πολλά συμφραζόμενα. 

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη χώρα που κυβερνά: Το μέτωπο του προσφυγικού είναι σε οριακό σημείο μετά την καταστροφική διαχείριση από τη ΝΔ. Στην εξωτερική πολιτική βαδίζει από γκάφα σε γκάφα. Οι υπουργοί του υποστηρίζουν ότι το ORUC REIS παρασύρθηκε από τους ανέμους και ο Ερντογάν «καρφώνει» ότι ο ίδιος επέβαλε στην ελληνική πλευρά να μην ρίξει στεφάνι στα Ίμια. Η Τουρκία «γκριζάρει» πλέον και την ελληνική ΑΟΖ ενώ ο διεθνής τύπος αναδεικνύοντας την αποτυχία του, τον συμβουλεύει να διδαχτεί από την εξωτερική πολιτική του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα. Στην οικονομία έχει καταφέρει να ρίξει όλους τους δείκτες ενώ μαζί με τον «troubleshooter της κυβέρνησης», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ψάχνουν για επενδύσεις και αυτοσυγχαίρονται για τις «επιτυχίες» τους, μάλλον τη μείωση των ξένων επενδύσεων και τις «μπουλντόζες» που αναζητούνται…

Ads

Κι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αποτυγχάνει σε πλήθος τομέων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις διακοπές του, προκαλώντας εκνευρισμό και ειρωνείες για έναν πρωθυπουργό… trip advisor.