Από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των πολιτικών της σχεδόν σε όλους τους τομείς από το προσφυγικό με το χάος που προκάλεσε σε Λέσβο – Χίο και το φιάσκο με το διάτρητο σύστημα ελέγχου για τον κοροναϊό, μέχρι την οικονομία με την πτώση της ανάπτυξης και το ασφαλιστικό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σταδιακά από το 2 στα 72 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε την πολιτική της επιβίωση στην καλλιέργεια μιας εθνικοπατριωτικής έξαρσης, με αφορμή τη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα. Μια επιχείρηση που πήρε τα χαρακτηριστικά υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας απέναντι σε ξένους «εισβολείς», σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ads

Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, η χώρα αμύνθηκε ηρωικά στα χερσαία της σύνορα απέναντι σε μια έμμεση πολεμική απειλή από την Τουρκία, άρα θα περίμενε κανείς ότι την επόμενη μέρα θα είχε κληθεί ο Τούρκος Πρέσβης για εξηγήσεις, θα είχε γίνει κάποιο διάβημα κλπ. Αντιθέτως, η κυβέρνηση την επόμενη μέρα έκανε «μπίζνες» με την Τουρκία, με τη Θράκη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. 

Στις 2 Μαρτίου ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου σημείωνε: «Προστατεύοντας τα σύνορά μας η Ελλάδα ασκεί το κυριαρχικό της δικαίωμα να διαφυλάξει την ακεραιότητα της». Μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαρτίου, ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην κλειστή επιχειρηματική σύσκεψη και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και της Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Κοινότητας του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας. Το μνημόνιο έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών αν και είναι γνωστό πως το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι στραμμένο πάντα στη Θράκη. Άρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ζητά τουρκικές επενδύσεις στη Θράκη; 

Και ποιος είναι ο επικεφαλής Πρόεδρος του τουρκικού φορέα; Ο Λεβέντ Σαδίκ. Πανίσχυρος  επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται κυρίως στην Τουρκία πλην όμως Θρακιώτης καθώς δεν είναι άλλος από το γιο του εθνικιστική ηγέτη και ιδρυτή του αυτονομιστικού κόμματος DEB Αχμέτ Σαδίκ, o oποίος είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ο Λεβέντ Σαδίκ, δεν είναι απλώς ένας επιχειρηματίας αλλά ο πολιορκητικός κριός της τουρκικής διείσδυσης και προπαγάνδας στη Θράκη με ρόλο οικονομικό και πολιτικό. Με λίγα λόγια, ο Λεβέντ Σαδίκ είναι ο «άξονας του κακού» για όλους τους αυτοαπακολούμενους «πατριώτες» και λοιπούς «εθνικόφρωνες».

Ads

Η κυβέρνηση της ΝΔ, τη μία μέρα εργαλειοποιεί την υπόθεση των συνόρων και δημαγωγεί εθνικιστικά εναντίον της Τουρκίας για το «έπος της Θράκης» και την επόμενη μέρα, εντελώς κυνικά, κάνει «μπίζνες» με την Τουρκία και όσους επιχειρούν να «υποτάξουν» οικονομικά τη Θράκη, σύμφωνα με το συντηρητικό αφήγημα. Τόση υποκρισία μαζεμένη χρόνια έχουμε να δούμε…