Επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα σε μια πολυκατοικία όπου μένουν εννιά οικογένειες. Πραγματικά φοβερό. Παιδιά και ηλικιωμένοι να ξυπνούν από τις εκρήξεις, να βλέπουν φωτιά, να τρομοκρατούνται και οι λιγότερο ευάλωτοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιοριστεί η καταστροφή.

Ads

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, που έχει γι αυτό τη συμπαράσταση ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου. Ούτε είναι η πρώτη φορά που η συζήτηση που ακολουθεί γίνεται σε λάθος βάση.

Τα ίδια και τα ίδια:

► Καταδικάζετε τη βία απ όπου κι αν προέρχεται; Μήπως καταδικάζετε με “ναι μεν αλλά” και αποφεύγετε πονηρά να πείτε τη λέξη “τρομοκρατία”;

Ads

► Οταν μας απειλούσαν για τη συμφωνία των Πρεσπών, με κάτι μισόλογα αντιδρούσατε.

► Εσείς νομιμοποιήσατε τα άκρα στην πάνω και την κάτω πλατεία.

► Τους περισσότερους τραμπουκισμούς τους έχουν δεχτεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πρώτο μνημόνιο, τα ξεχάσατε;

Είναι κραυγές αποπροσανατολισμού που μπερδεύουν την εικόνα.

Η ΝΔ εξελέγη με την προεκλογική δέσμευση ότι θα επιβάλλει το νόμο και την τάξη, στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές, στα Εξάρχεια και στην Ομόνοια.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην πολιτική ασφάλειας αμφισβητούνται ακόμη και από τους δικούς της. Είναι χαρακτηριστικό το πρόσφατο ξέσπασμα του Δημάρχου Αθηναίων και ανιψιού του πρωθυπουργού Κ. Μπακογιάννη που φώναξε από την ραδιοφωνική εκπομπή του Α. Πορτοσάλτε “Τάκη, έχουμε πρόβλημα”.

Και βέβαια έχουμε. Εκπαιδεύουν ειδικούς φρουρούς για τα ΑΕΙ, δίνουν αστυνομική συνοδεία σε Φουρθιώτηδες και παλεύουν να διαλύσουν την κατάληψη του “Εμπρός”. Στο μεταξύ δεν έχουν βρει τους δολοφόνους των υπαλλήλων της Μαρφίν ούτε βέβαια του Γ. Καραϊβάζ, οι γυναικοκτονίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και το οργανωμένο έγκλημα καλπάζει όπως και η χαμηλής έντασης παραβατικότητα.

Τελικά, οι μπαχαλάκηδες δεν αλώνιζαν χάρη στην “προστασία” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ξέρει πια και ο Άρης Πορτοσάλτε.