Μια σατιρική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τη γέννηση του Χριστού ήταν αρκετή για να του επιτεθεί η Ιερά Σύνοδος και να τον “σταυρώσουν” στα social media δογματικοί προστάτες των θείων.

Ads

Ο καθηγητής του LSE και σύμβουλος του πρωθυπουργού (με βάση παλιές ανακοινώσεις τουλάχιστον) στα θέματα πανδημίας έμαθε τι θα πει θρησκευτικός φανατισμός στην ελληνική εκδοχή του.

Υπάρχει τέτοια ακραία ευθιξία σε χριστιανούς που δεν ανέχονται χιούμορ με τις χριστιανικές παραδόσεις, παραπέμποντας  στον ισλαμικό φονταμενταλισμό;

Ολα δείχνουν πως υπάρχει.

Είναι ο λόγος για τον οποίο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπερασπίστηκε πρόσφατα το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε “Καλά Χριστούγεννα” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ads

Η παρέμβασή της έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για  το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο, με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση μιας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα γλώσσας.

Ήταν τόσο σφοδρές οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ώστε τελικά οδήγησαν στην απόσυρσή του.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, έχοντας συνηθίσει να κάνει συνεχώς αναρτήσεις για την πανδημία και να προσελκύει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, νόμισε ότι μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.

Εκ των υστέρων κατάλαβε ότι αυτή η δυνατότητα έχει χαθεί για τη χώρα μας. Μπορεί να σου κλείσει το λογαριασμό το Facebook ή να σε στοχοποιήσει ένας οργανωμένος στρατός τρολς μέχρι να μην αντέχεις άλλο.

Και οι φίλοι του στην κυβέρνηση, που τον επικαλούνται ως εμβληματικό πρόσωπο του ανοίγματος της ΝΔ στο κέντρο, “ξέχασαν” να τον υπερασπιστούν. Γιατί οι ψήφοι μετρούν περισσότερο από τις αρχές – όποιες και αν έχουν.