Μέχρι να δημοσιοποιηθεί η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που εκθέτει τον πρωθυπουργό για τα ψέματα που έχει πει σχετικά με τις ΜΕΘ, όποτε μιλούσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αντιμετωπιζόταν με τεράστιο σεβασμό από το σύνολο των ΜΜΕ. Κάθε άποψη που εξέφραζε και κάθε πληροφορία που έδινε προβαλλόταν και αντιμετωπιζόταν ως σημαντική και ενδιαφέρουσα.

Ads

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ενημερώσει εδώ και μήνες το Μέγαρο Μαξίμου για την αδυναμία του ΕΣΥ να ανταπεξέλθει στην πίεση με αποτέλεσμα να προκαλούνται θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, πατήθηκε το mute.

Από το επιτελείο του πρωθυπουργού καταβλήθηκε εντατική προσπάθεια για να υποβαθμιστεί η μελέτη και να μην πάρει διαστάσεις στα ΜΜΕ τα οποία επηρεάζει ή ελέγχει η κυβέρνηση. Και πράγματι, είχαν αποτελέσματα. Υπήρξε αδιαφορία ή και συσκότιση στα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Η μελέτη παρουσιάστηκε σαν ήσσονος σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν συνδέθηκε με τα fake news του πρωθυπουργού.

Το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ έχει πολύ μεγαλύτερη θνητότητα από όσο εντός ΜΕΘ, ενώ είχε παραλάβει τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο, αποσιωπήθηκε. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το σχολίασε απασχολημένος με την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

Παράξενα πράγματα: Έχουν γύρω τους τεχνοκράτες και το διαφημίζουν, ενώ δεν τους ακούν αν αυτό που λένε δεν τους βολεύει. Εχουμε επιστήμονες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση υπομονετικά ενώ τους προσβάλλει και τους αγνοεί. Εχουμε μια κυβέρνηση που καταγγέλλει για τη στάση του απέναντι στην πανδημία τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος λέει τα ίδια με τον Σ. Τσιόδρα για τις ΜΕΘ. Και έχουμε ΜΜΕ που δεν ακούν ούτε τα ψέματα του Κ. Μητσοτάκη ούτε τις αλήθειες του Σ. Τσιόδρα.

Τι απ όλα αυτά είναι το χειρότερο;