Οι αριθμοί τρομάζουν αλλά πρόκειται πια για ρουτίνα. Ανακοινώνονται μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που ΘΑ ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα αλλά στο μεταξύ το θηρίο δείχνει τα δόντια του και συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών, τηλεδιασκέπτεται ο πρωθυπουργός από το Ζαγόρι, βγαίνει στην τηλεόραση ο Πλεύρης για να μας προειδοποιήσει ότι τα κρούσματα θα είναι περισσότερα από ποτέ, γύρω μας νοσούν ο ένας μετά τον άλλο φίλοι και γνωστοί, ενώ η Δεξιά του Κυρίου ρίχνει το ανάθεμα στον Μόσιαλο που ειρωνεύτηκε θρησκόληπτους και ανεμβολίαστους μαζί.

Ads

Οι μεγάλες πίστες και τα κλαμπς έζησαν νύχτες δόξας τα Χριστούγεννα. Κυκλοφόρησε χρήμα στην αγορά, κινήθηκε η οικονομία, ο ένας πάνω στον άλλο στην Ερμού για τα ψώνια των γιορτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε μέρα και πιο βέβαιος ότι δεν θα γίνει lockdown, η Νίκη Κεραμέως όλο και πιο αυστηρή στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να παραταθούν οι διακοπές για τα σχολεία.

Αλίμονο! Το βασικό είναι να μη χαλάσει η κανονικότητα: Όλα ανοιχτά και τα σκυλιά δεμένα. Μετά την πρωτοχρονιά θα επιστρέφουμε σπίτι τα μεσάνυχτα αλλά η Όμικρον μπορεί να κυκλοφορήσει και πριν τις 12, δεν θα επηρεαστεί από τα ωράρια στην εστίαση και στη διασκέδαση.

Όλα κανονικά μέχρι να αλλάξει ο χρόνος. Απλώς πεθαίνουν μερικές δεκάδες ακόμη κάθε μέρα, εξαντλούνται οι ΜΕΘ, εξουθενώνεται το υγειονομικό προσωπικό, αναβάλλονται χειρουργεία και θεραπείες για άλλες ασθένειες.

Ads

Οι πολιτικοί καβγάδες συνεχίζονται απρόσκοπτα και η φλυαρία αρμόδιων και αναρμόδιων επίσης. Θα βάλουμε μάσκα υψηλής προστασίας στο σούπερ μάρκετ, θα τη φοράμε και στο δρόμο ακόμη και όταν δεν έχει κόσμο, ενώ οι πιστοί θα προσεύχονται να τους έχει ο Θεός καλά.

Οι υπόλοιποι ας κάνουν κι αυτοί τον σταυρό τους – όπου και αν πιστεύουν. Είναι το μόνο που τους μένει.