Τώρα είναι όλοι με τον Giannis. Από τη στιγμή που αναδείχθηκε στον καλύτερο μπασκετμπολίστα του κόσμου ο θαυμασμός γιαν τα επιτεύγματά του είναι καθολικός και η επίδειξη ενθουσιασμού υποχρεωτική.

Ads

Δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Γ. Αντετοκούνμπο έχει υποστεί ρατσισμό, περιφρόνηση και αποκλεισμό. Οταν πουλούσε γυαλιά ηλίου στα Σεπόλια ήταν παρείσακτος και ενοχλητικός για την ακροδεξιά και τη σκληρή πτέρυγα της δεξιάς. Η ΝΔ δεν στήριξε το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια το 2010 και δεν ψήφισε το 2015 τη διάταξη που θα του έδινε διαβατήριο.

Έσπευσαν να τον “τακτοποιήσουν” κατ εξαίρεση όταν άνοιξε ο δρόμος του για το NBA, όταν δηλαδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά, αναγκαστικά, και προσπαθούν να τα διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη.

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως δεν έχανε παιχνίδι του Στ. Τσιτσιπά, δεν χάνει ούτε του Αντετοκούνμπο.

Η διαρροή στον “Βηματοδότη”:

Δεν έχασε παιχνίδι των Μιλγουάκι Μπακς

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού μου είπαν ότι πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης ξυπνούσε χαράματα, ή αργούσε να κοιμηθεί για να παρακολουθήσει NBA. Δεν έχανε παιγνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του, οποίου είναι θαυμαστής. Όταν πήρε το πρωτάθλημα τον αποθέωσε. Έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο:«Incredible Yannis! Greeks everywhere celebrate!».«Απίστευτο Γιάννη! Οι Έλληνες παντού γιορτάζουν!».

Πραγματικά, απίστευτο. Τόσο που κάνει rt με τους πανηγυρισμούς του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος άνθρωπος που έξι χρόνια πριν καλούσε τους “ΣΥΡΙΖαίους” να πάρουν του “λαθρομετανάστες” σπίτι τους:
«Θα τους φέρεις στο δικό μου σπίτι που είμαι δεξιός και ήθελα κλειστά σύνορα και δεν θα τους πάρεις εσύ που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Όχι κύριε, ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους ένας λαθρομετανάστης σπίτι σου. Να τελειώνει η πλάκα».

Τόσο απίστευτο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης διαμαρτύρεται ότι κυκλοφόρησε fake tweet του που τον εμφανίζει να βρίζει τον Giannis. Λίγα χρόνια πριν, πρότεινε δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα.

Δεν είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στη ΝΔ μετά από αυτή την πρόταση. Ούτε καν. Ολα κανονικά. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξηγήσει ότι έχουμε “λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα”. Και η αγαπημένη του Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής σήμερα, είχε ενοχληθεί με το θόρυβο για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι όπου πνίγηκαν “μετανάστες-εισβολείς”.

Προτάσεις υπάρχουν στη ΝΔ. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο σε “δημιουργικότητα” για την επίλυση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος εισηγήθηκε:

«Βεβαίως μπορούν να πάνε πρόσφυγες στα ξερονήσια. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού! Είναι χώροι για να «φιλοξενήσουμε» κάποιους. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα ταμπού, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ του παρελθόντος, τα μετεμφυλιακά και τα δικτατορικά».

Έχουν σχέση όλα αυτά με τον Greek freak; Δυστυχώς γι αυτούς έχουν. Είναι υποκριτικό να μισείς τους κατατρεγμένους μετανάστες και να αγαπάς όσους από αυτούς θριαμβεύουν και δοξάζουν τη χώρα σου. Είναι απαίσιο να στριμώχνεσαι στο κάδρο της επιτυχίας αυτού που θα τον εμπόδιζες να αποκτήσει ιθαγένεια αν μπορούσες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγαπάει την πατρίδα του και δεν είναι μνησίκακος. Σπουδαίος αθλητής, υπέροχος άνθρωπος.

Μας κάνει περήφανους και μας έκανε και πριν, όταν αγωνιζόταν να προκόψει παλεύοντας με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Νίκησε και η νίκη του ανήκει σε όλα τα παιδιά που ακόμη δίνουν μάχη.