Δεν τους έδωσαν καμία οικονομική ενίσχυση, δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά τους για ενίσχυση προσωπικού και υποδομών, δεν τους ενέταξαν στα βαρέα και ανθυγιεινά, τους άφησαν να εξουθενωθούν έναν χρόνο τώρα στα δημόσια νοσοκομεία αβοήθητοι και έφτασαν πλέον στο σημείο να τους διώκουν όταν κάνουν δηλώσεις που εκθέτουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το υπουργείο Υγείας.

Ads

Είναι εξοργιστικό, είναι ανήθικο, είναι απάνθρωπο.

Το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, με τεράστιο ψυχικό και σωματικό κόστος, αντί να ανταμειφθεί για την αυταπάρνησή του, στην καλύτερη περίπτωση αφήνεται στην τύχη του και στη χειρότερη στοχοποιείται.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη μας καλούσε να χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια γιατρούς και νοσηλευτές. Εκτός από αυτή τη θεατρική κίνηση δεν πήραν ποτέ τίποτα άλλο από την κυβέρνηση παρά μόνο αρνήσεις και προσβολές όταν είναι απείθαρχοι.

Ads

Όσοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος νοσηλεύτηκαν με Covid-19 μίλησαν μετά το εξιτήριο για τις συγκινητικές προσπάθειες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανακουφίσουν τους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας απίστευτα δύσκολες συνθήκες, φοβερές ελλείψεις, και εξοντωτικά ωράρια.

Πολλοί ανάμεσά τους έχουν μολυνθεί, άλλοι έχουν μεταφέρει τον κορονοϊό στην οικογένειά τους, κάποιοι έχασαν ακόμη και τη ζωή τους. Ολοι παλεύουν καθημερινά με την αρρώστια και το θάνατο ανακαλύπτοντας μέσα τους αντοχές που μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να αναζητήσουν.

Δίνουν μια μάχη για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένοι και η οποία είναι άνιση.
Προσφέρουν πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνουν, ρισκάρουν, ξεπερνούν τα όριά τους. Και όχι μόνο δεν υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της γενναιοδωρίας τους, αλλά δεν αντιμετωπίζονται καν με σεβασμό.

Λοιδορούνται όταν διαδηλώνουν ως διασπορείς κορονοϊού και τιμωρούνται αν πουν αυτά που η κυβέρνηση δεν θέλει να ακουστούν.

Έχουν το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και την περιφρόνηση της κυβέρνησης. Όταν τους κάλεσε η ιστορία έκαναν το καθήκον τους για να τους ποδοπατήσουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ούτε από ιστορία ούτε από καθήκον.

Τους ευχαριστούμε.