Με ένα επιχείρημα γυμνασιακού επιπέδου και μια χονδροειδή δικαιολογία για τις παλλινωδίες της ΝΔ στο Μακεδονικό, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πόσο μεγάλο είναι το αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που μαρτυρά και η επαναφορά του από το «ψυγείο».

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αιτιολογώντας τη διγλωσσία της ΝΔ στο Μακεδονικό ισχυρίστηκε ότι Καραμανλής και Μπακογιάννη είχαν δεχτεί τη σύνθετη ονομασία στο Βουκουρέστι αλλά αυτό ήταν … μπλόφα γιατί ήξεραν ότι ο Γκρουέφσκι θα είναι αδιάλλαχτος! Μια παρέμβαση που θέτει τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις στο δικό του πολιτικό «μπόι». 

Ο ισχυρισμός του σε κριτική δεν αντέχει… Αλλά δείχνει το αδιέξοδο της ΝΔ που επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ της δημαγωγίας των συλλαλητηρίων ή της ακροδεξιάς της πτέρυγας και της ρεαλιστικής γραμμής του Βουκουρεστίου, που η ίδια ως κυβέρνηση χάραξε. Αλλά και των πιέσεων του διεθνούς παράγοντα αφού η ΝΔ τα λέει «ανάποδα» σε σχέση με το εσωτερικό! Καθώς στην επιφάνεια έρχονται δυσάρεστες αποκαλύψεις για τις ευθύνες της ΝΔ στο Μακεδονικό, η προσπάθεια του Άδωνι να εκτραχύνει τη συζήτηση μαρτυρά απόπειρα συσκότισης.

Δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι το κόμμα του «τζόγαρε» με το Μακεδονικό και εξαπάτησε τη διεθνή κοινή γνώμη, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει πως δημιούργησε τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης. Όμως η ΝΔ δεν μπορεί να αρκείται στις ελαφρότητες του Αντιπροέδρου της και τις μεταμορφώσεις της αλλά κάποτε πρέπει να πάρει θέση καθώς είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ, πόσο κρίσιμη είναι η λύση για τη χώρα. Τελικά με ποιους είναι η ΝΔ; 

Ads