Η Δικαιοσύνη θα ξετυλίξει το κουβάρι και θα καταδικάσει ή θα αθωώσει τον ποδοσφαιριστή Ρ. Σεμέδο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης. Αλλά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος εξέδωσε ήδη δικαστική απόφαση σε βάρος της εγκαλούσας, μιας 17χρονης κοπέλας την οποία έκρινε ως “επί πληρωμή φιλήδονη” που έστησε την υπόθεση για να αγοράσει το καινούργιο i phone…

Ads

Σημασία δεν έχει τόσο η ουσία των ισχυρισμών του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος όσο η πρόθεσή του και η ιδεολογική φόρτιση της ανάρτησής του: Αυτό που υπαινίσσεται είναι ότι κορίτσια που ντύνονται έξαλλα, ξενυχτάνε και πίνουν, πόσο μάλλον κάνουν σεξ με μεγαλύτερους και άγνωστους άντρες είναι άξια περιφρόνησης και ύποπτα.

Το πάθος με το οποίο εκφράζεται εναντίον τους ο Γ. Καλλιάνος δείχνει ότι έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι έφηβες με αυτό το προφίλ είναι εκ προοιμίου αναξιόπιστες και δεν αξίζουν την αλληλεγγύη μας ούτε την κατανόησή μας.

Η εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ είναι απολύτως ενδεικτική του τοξικού υπερσυντηρητισμού που φωλιάζει στα έγκατά της. Σεξισμός, μισογυνισμός, πατριαρχική κουλτούρα, φανατισμός και ασυγκράτητη υποκρισία αλέθονται παράγοντας έναν αηδιαστικό πολτό υποτίμησης και στοχοποίησης της άλλης εφόσον δεν ανταποκρίνεται σε οικεία στερεότυπα.

Ads

Πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν “μαζεύει” στελέχη του που παρεκτρέπονται ακολουθώντας το παράδειγμα της ΝΔ που -κατά τους ισχυρισμούς του- αστράφτει και βροντά όταν κάποιος δικός της ξεπερνά το μέτρο αγνοώντας τις αρχές και τις αξίες της.

Ο Γ. Καλλιάνος προφανώς δεν αξιολογήθηκε αρνητικά από τους προστάτες των ιδεωδών της ΝΔ. Και αυτό είναι πιο ανησυχητικό από την ποιότητα σκέψης και το ήθος του συγκεκριμένου βουλευτή.

Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν ο Ρ. Σεμέδο βίασε ή όχι την 17χρονη κοπέλα. Για τη δολοφονία του χαρακτήρα της από τον Γ. Καλλιάνο δεν υπάρχει εκκρεμοδικία.