Ο συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμένου, πολιτευτής του Ποταμιού, πρώην βουλευτής του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός έχει διακριθεί για τη χυδαιότητα στο λόγο του στα social media.

Ads

Άλλοτε αποκαλώντας την Ε. Αχτσιόγλου «γκομενάκι», άλλοτε δημοσιεύοντας fake φωτογραφία της Ρ. Χρηστίδου με βαθύ ντεκολτέ και πρόσφατα βάζοντας ναζιστικά σύμβολα στην αφίσα της συναυλίας για την ειρήνη, έχει δείξει πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει για να εκφράσει το φανατισμό και το μίσος του εναντίον όποιου ορίζει ως πολιτικό του αντίπαλο.

Τελευταίο θύμα της επιθετικότητας και της κακίας του η δημοσιογράφος-συγγραφέας Έλενα Ακρίτα:

«Μη γίνεσαι σιχαμερό πουτινόσκυλο. Μη μοιάζεις σε ξεπεσμένες «αστές» που τάχα μου πονάνε για τα νηστικά πουλάκια και τα τραυματισμένα κατσικάκια αλλά κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό που μάχεται μέχρις εσχάτων για την ελευθερία του και έναν Ηγέτη που δεν έχει πάψει να αγωνίζεται με κάθε έννομο μέσο. Μη γίνεσαι Ακρίτα».

Ads

Τον ενόχλησε μια ανάρτησή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν τη σχολίασε με επιχειρήματα και παράθεση της άποψής του, αλλά με τον πλέον απρεπή και απεχθή τρόπο.

Να μιλήσει κανείς για τον υφέρποντα σεξισμό είναι λίγο. Να αναφερθεί στην τοξικότητα που καλλιέργησαν  μεταγραφέντες στη ΝΔ από το χώρο του κέντρου δεν αρκεί. Να θυμηθεί πόσοι ανταμείφθηκαν με έναν μισθό για τις αντιΣΥΡΙΖΑ υπηρεσίες που προσέφεραν προεκλογικά, είναι κάτι. Και να υπογραμμίσει τη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, την αδιαφορία βουλευτών και υπουργών, όπως επίσης την ανοχή του πολιτικού του προϊσταμένου του, Π. Πικραμένου, είναι επιβεβλημένο.

Τι λένε, άραγε, για τη συμπεριφορά του Γρ. Ψαριανού οι εκτός ΝΔ που έδωσαν στον Κυρ. Μητσοτάκη το άλλοθι του ανοίγματος στο κέντρο; Το ότι δεν λένε τίποτα σημαίνει ότι ντρέπονται, ότι δεν δίνουν σημασία ή ότι κρύβονται;

Και ο Κ. Μητσοτάκης που αναγνωρίζει, όπως λέει, τη νέα διαχωριστική γραμμή μεταξύ προόδου και συντήρησης, πού τοποθετεί τον μετακλητό της κυβέρνησής του; Στον μακρονισμό ή στον λεπενισμό, για να το πούμε στο πνεύμα των γαλλικών εκλογών που τον εμπνέουν.

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Εφεραν τον Γρ. Ψαριανό κοντά τους γι αυτό που είναι. Και είναι αυτό που φαίνεται. Δεν παραπλανήθηκαν, δεν έκαναν λάθος και δεν μετανοούν. Τον επέλεξαν, τον αποδέχονται, τον τιμούν και τους αξίζει.