«Εσύ έχεις αέρα και πόδια ψηλά, μουράτο αμάξι, κυριλέ προστυχιά/Μουράτο αμάξι, κυριλέ προστυχιά, εσύ έχεις αέρα και πόδια ψηλά».

Ads

Είναι οι «στίχοι» με τους οποίους πήρε μέρος ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός σε τηλεοπτική εκπομπή της Χρ. Λαμπίρη πριν τον καλέσει στο κυβερνών κόμμα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τελικά, τον έχασε η τέχνη και τον κέρδισε η πολιτική. Εγινε στέλεχος στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ και ανελίσσεται διαρκώς έχοντας την πλήρη στήριξη της ηγεσίας.

Το τελευταίο του κατόρθωμα ήταν η αντιπαραβολή του πίνακα με την πορεία των θανάτων από κορονοϊό που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξη τύπου με πίνακα εταιρείας δημοσκοπήσεων που δείχνει την πρόθεση ψήφου σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Από τη μια οι νεκροί, από την άλλη τα ποσοστά των κομμάτων για να γίνει ο συνειρμός ότι όποιος τρώει τη σκόνη της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οπαδισμός, φτήνια, τοξικότητα. Οχι κατά λάθος, με πρόθεση. Για να δοθεί τροφή στο αντιΣΥΡΙΖΑ μένος που παραμένει το πιο βαρύ χαρτί του Κυρ. Μητσοτάκη, για να καλλιεργείται πόλωση και οξύτητα, για να διεγείρονται τα πιο άγρια ένστικτα των πιο φανατισμένων ψηφοφόρων της ΝΔ, για να εκπαιδεύεται το εκλογικό κοινό στην ευτέλεια.

Μετά την κατακραυγή για τη χυδαιότητα της ανάρτησης του Ν. Ρωμανού, τον στήριξε πρώτα ο Κ.Μπογδάνος επιτιθέμενος στους «απαίδευτους καταληψίες», υιοθετώντας δηλαδή τον ίδιο αγοραίο τρόπο. Και στη συνέχεια βγήκε μπροστά η ΝΔ σε ακόμη πιο χουλιγκανικό ύφος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και με παραπομπή στο… Μάτι: «Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων».

Η ΝΔ, δηλαδή, εμπνέεται από τον Ν. Ρωμανό και βάζει τους νεκρούς στην αρένα.

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το κυβερνών κόμμα έχει επιλέξει την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει αναστολή ούτε όριο στην καταρράκωση της ποιότητας του πολιτικού λόγου της ΝΔ. Κατεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, κραυγάζουν όλο και πιο δυνατά, συνθηματολογούν αντί να επιχειρηματολογούν, εκφράζουν τις πιο απλοϊκές σκέψεις με τον πιο χαμερπή τρόπο. Και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ είναι ιδανικός εκπρόσωπος αυτής της τάσης.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα το έλεγε «εκτσογλανισμό» αν δεν επρόκειτο για εκπρόσωπο της ΝΔ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, «πουλέν» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανερχόμενο στέλεχος της ΝΔ και παρά λίγο καλλιτέχνη.

«Μαζί σου έχω φάει παράλογο κόλλημα,

θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα.

Θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα,

μαζί σου έχω φάει παράλογο κόλλημα».