Πριν μάθουμε ότι έχει ισχυρή αστυνομική προστασία, τον είδαμε να φωτογραφίζεται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και λίγο μετά να ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος.

Ads

Μετά από μια λαμπρή καριέρα ως «μάνατζερ» της Τζούλιας Αλεξανδράτου και περσόνα της trash tv, αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στη δημόσια ζωή, φτιάχνοντας και «αποκαλυπτική» εφημερίδα για να προωθήσει τα σχέδιά του.

‘Ολα αυτά θα ήταν απλώς συμπτώματα πολιτισμικής έκπτωσης, αν με κρατική δαπάνη δεν απολάμβανε συνθήκες για την προσωπική του φύλαξη που θα αναλογούσαν σε ΠτΔ.

O ίδιος προκαλεί μοιράζοντας μηνύσεις σε όποιον τον ενοχλεί για τα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνει αλλά δεν ενδιαφέρει τόσο η δική του αλαζονεία όσο η σιωπή αυτών που υποχρεούνται να μιλήσουν, δηλαδή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ads

Η αποκάλυψη ότι ο Μ. Φουρθιώτης φρουρείται νυχθημερόν με έξοδα του ελληνικού λαού έγινε από θεσμικό παράγοντα, από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Χρ. Τσεμπέρη.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει είναι ο έλεγχος των ισχυρισμών του και η επίσημη τοποθέτηση αυτών που πήραν τις σχετικές αποφάσεις.

Όμως κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να του απαντήσει, κατά το σύνηθες μοντέλο της συσκότισης γύρω από κάθε υπόθεση που εκθέτει την κυβέρνηση.

►Γιατί θεωρείται ότι κινδυνεύει και χρήζει κρατικής προστασίας ο Μ. Φουρθιώτης;

►Ποιοι και πότε πήραν τη σχετική απόφαση;

►Πόσο κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο η φύλαξή του;

►Πόσοι και ποιοι είναι οι VIP στόχοι που προστατεύονται με ανάλογο τρόπο;

►Υπάρχουν κανόνες και κριτήρια για τέτοιου είδους αποφάσεις;

►Ελέγχονται αυτοί που τις παίρνουν;

►Επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση αστοχίας;

►Υπάρχει πολιτική ευθύνη αν κάνουν λάθος;

►Πόσοι είναι συνολικά οι αστυνομικοί που απασχολούνται για την προστασία ιδιωτών;

►Γίνεται ενημέρωση των κομμάτων ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Ακόμη και αν δεν είχε προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση, η σιωπή του τον καθιστά υπεύθυνο συγκάλυψης και στήριξης του Μένιου Φουρθιώτη. Έχει ήδη αργήσει να μιλήσει.