Ακόμη και αν δεχτεί κανείς τον ισχυρισμό του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ότι μιλούσε τηλεφωνικά με τον Μ. Φουρθιώτη, όταν ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής και εκδότης διαμαρτυρόταν ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του, το σενάριο πάσχει. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μπορούσε να ασχοληθεί, αν υποθέσουμε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί υπουργός και όχι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Αλλά ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου κατά κανέναν τρόπο δεν είχε λόγο να γίνει συνομιλητής του κατηγορούμενου για βαριά κακουργήματα ακόμη και όταν φοβόταν ότι απειλείται η ζωή του.

Ads

Η εξήγηση για την ιδιαίτερη αυτή οικειότητα δόθηκε με τη δημοσιοποίηση του sms του Γ. Γεραπετρίτη με το οποίο ευχαριστούσε τον σκοτεινό παράγοντα των trash ΜΜΕ για την προβολή του. Πράγματι, λοιπόν, όπως όλοι εκτός των επαγγελματιών φίλων της κυβέρνησης έχουν καταλάβει εδώ και καιρό, ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν σύμμαχός τους, επένδυσαν σε αυτόν, και τον απομάκρυναν από την αυλή όταν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και, επομένως, προκαλούσε πολιτική ζημιά στον πρωθυπουργό.

Η συμπεριφορά του προσφάτως αποφυλακισθέντος celebrity δείχνει διάθεση εκβιασμού και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Το μήνυμά του είναι ότι πέφτοντας θα πάρει κι άλλους στο λαιμό του και γι αυτό καλό θα ήταν να τον στηρίξουν με κάθε τρόπο. Η πρόκληση προφανώς έχει θορυβήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού που αντιδρά με τη δοκιμασμένη συνταγή σε τέτοιες υποθέσεις: Συσκότιση, αποπροσανατολισμός, διαστροφή της πραγματικότητας.

Η συνταγή δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει αν δεν βρίσκονταν τόσα πρόθυμα ΜΜΕ να παίξουν το παιχνίδι της συγκάλυψης. Καμία πίεση, καμία ερώτηση, κανένας σχολιασμός, ούτε καν ένας ήπιος προβληματισμός, έτσι, για τα προσχήματα. Σαν ο Φουρθιώτης να μην είχε αστυνομική συνοδεία, να μην είχε πάρει δημόσιο χρήμα να μην τα χε κάνει λίμπα στο υπουργείο Εργασίας, να μην επικοινωνούσε με τον Γεραπετρίτη.

Ads

Η ομάδα του πρωθυπουργού δεν κινδυνεύει από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της με τον Φουρθιώτη. Κινδυνεύει, όμως, από τον ίδιο. Εχει συμβεί και στις καλύτερες κυβερνήσεις όταν μπλέκουν με τον υπόκοσμο.