Οι εικόνες παραπέμπουν σε συλλαλητήρια εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών: Σταυροί, εικόνες, σημαίες και γυαλισμένα από τον φανατισμό μάτια. Εθνικιστές, θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, ακροδεξιοί κάνουν τον περισσότερο θόρυβο και επισκιάζουν επιφυλακτικούς και σκεπτικιστές που φοβούνται τα εμβόλια ή δεν εμπιστεύονται αυτούς που τα προωθούν χωρίς να υποστηρίζουν σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Ads

Ομως, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης  (ΣΚΑΪ-Liberal) υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των αντιεμβολιαστών, ειδικά στην Ελλάδα, είναι αριστεροί. Δεν εξήγησε πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα ούτε από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα. Το είπε με στόμφο και με την ακλόνητη πεποίθηση ότι έχει δίκιο.

Ενας κυνικός προπαγανδιστής που μπορεί να πει με άνεση ο,τιδήποτε για να διασύρει τον βασικό αντίπαλο του συστήματος εξουσίας.

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πατάει σε δυο βάρκες και έχει σκοπίμως θολή θέση για τον εμβολιασμό προκειμένου να φέρει κοντά του αρνητές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ads

Το πρόσωπο αναφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ο Π. Πολάκης. Κάθε ανάρτησή του με κριτική για τα εμβόλια γινόταν σημαία για να πληγεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Και όταν ο βουλευτής Χανίων σε πρόσφατη ευρεία σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε πλήρως και εκδόθηκε ένα κείμενο ανεπιφύλακτα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού με τη δέσμευση ότι θα συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια με καμπάνια πειθούς των ανεμβολίαστων, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έκαναν πως δεν άκουσαν.

Και ο Δ. Καμπουράκης έφτασε στο σημείο να “αποκαλύψει” τα φρονήματα όσων δεν εμβολιάστηκαν και επιμένουν στη θέση τους. Λίγες ώρες μετά η πραγματικότητα τον διέψευσε παταγωδώς. Αλλά μικρή σημασία έχει το ρεζιλίκι του συγκεκριμένου σχολιαστή. Μεγαλύτερη σημασία έχει η ορμή με την οποία δόθηκε ένα ακόμη σκληρό χτύπημα στην αξιοπιστία της δημοσιογραφίας – όση έχει απομείνει.