Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις χώρες της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα.βρίσκεται στην κορυφή μετά την Κύπρο και τη Μάλτα.

Ads

Το μέγεθος της ΕΛ. ΑΣ κάνει ακόμη πιο εξωφρενική την κατάσταση από πλευράς αστυνόμευσης στη χώρα. Και οφείλεται σε διαχρονικούς πελατειακούς δεσμούς των κυβερνήσεων με τους ένστολους που προστατεύονται σε γραφεία.

Το πρόβλημα ασφάλειας ήταν εκρηκτικό και πριν το αδιανόητο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ και του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Πολύ πριν συνειδητοποιήσουμε ότι το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει στη χώρα μας, ότι αδίστακτες συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτες και ότι η πραγματική απειλή δεν είναι τα τρικάκια του Ρουβίκωνα ούτε οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες.

Φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φρίκη στα Γλυκά Νερά;

Ads

Οχι βέβαια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φταίει γιατί έκανε προεκλογική σημαία την επιβολή του νόμου και της τάξης, έκανε άγρια προπαγάνδα για να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοχή στη βία και γι αυτό ευθύνεται για την έκρηξή της, ενώ εργάστηκε σκληρά για να κατασκευάσει την εντύπωση ότι το μείζον πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα είναι τα Εξάρχεια και οι μπαχαλάκηδες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φταίει γιατί έπαιξε με την καταστολή, χάιδεψε τα αυτιά των νοικοκυραίων και έφτιαξε εχθρούς που δεν υπάρχουν, ή, έστω, δεν είναι τόσο ισχυροί, για να αποπροσανατολίσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φταίει γιατί, ενώ έδωσε τεράστια έμφαση στα θέματα δημόσιας τάξης, δεν έκανε τίποτα για την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό, τον εκδημοκρατισμό και τη βελτίωση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά, αντίθετα, προσλάμβανε ειδικούς φρουρούς για τα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φταίει γιατί αντί να κάνει συγκροτημένη πολιτική ασφάλειας, κάνει επικοινωνία. Η επικήρυξη των δραστών, η διαρροή του φορτισμένου τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού στον αρμόδιο υπουργό, οι ανακοινώσεις ότι για ειδεχθή εγκλήματα θα αυξηθούν οι ποινές.

Επεσαν από τα σύννεφα με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και όταν σηκωθούν θα συνεχίσουν στα ίδια και στα ίδια: Πομπώδεις διακηρύξεις και κακές επιδόσεις. Ο “σερίφης” θα κυνηγάει τον Ινδαρέ και ο θερμόαιμος αστυνομικός θα δέρνει τον νεαρό που βρήκε μπροστά του και είχε μακριά μαλλιά.

Στο μεταξύ θα ακούμε τους Βελόπουλους να ζητούν θανατική καταδίκη και οπλοκατοχή, ενώ νέα ειδεχθή εγκλήματα θα μας τρομάζουν και θα μας θυμίζουν ότι δεν αρκεί ο αριθμός των αστυνομικών για να προστατευθούμε. Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, πολιτική, βούληση, γνώση και, σίγουρα, δεν χρειάζονται αστυνομική συνοδεία οι Φουρθιώτηδες.