Eλείψει πολιτικής ουσίας, η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την ίδια την πολιτική με επικοινωνιακές φιέστες και ισχυρές δόσεις lifestyle. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από ρεβανσισμό, υπερσυγκεντρωτισμό και  αμέτρητες προσλήψεις μετακλητών και δημοσιογράφων, δεν έχει να επιδείξει κάτι εντυπωσιακό, ιδιαίτερα όσο οι προεκλογικές εξαγγελίες παραμένουν “στο ράφι”.

Ads

Την έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων για τον τομέα της “ασφάλειας”, που ήταν το βασικό προεκλογικό αφήγημα, επιχειρεί να την αντιπαρέλθει με φαντασμαγορικές επιχειρήσεις-σκούπα στα Εξάρχεια που καταλήγουν σε φιάσκο. Αν και ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί υποκριτικά την έκθεση με τις φωτογραφίες του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη για το προσφυγικό δράμα επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει το “ευαίσθητο” προφίλ του , στην πραγματικότητα η κυβέρνησή του προσαγάγει παιδιά και βρέφη μεταναστών στις αγκαλιές των γονιών τους με τα παιχνίδια τους.

Την ίδια στιγμή, η εμμονή των κυβερνητικών στελεχών και του μιντιακού τους μηχανισμού με το lifestyle δεν έχει μέτρο:  Οι -πολυήμερες- διακοπές του Πρωθυπουργού έχουν μετατραπεί σε τσίρκο, όπου περιγράφεται περίπου ως playboy που κάνει κολύμπι, θαλάσσια σπορ και άλλες trendy δραστηριότητες με πλήρη φωτογραφική κάλυψη και δημοσιεύματα – ύμνους γα τις φοβερές επιδόσεις του και τις εντυπώσεις που αφήνει. Κανείς δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι απουσιάζει από σοβαρές υποχρεώσεις όπως η έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων επικαλούμενος «ανειλημμένες υποχρεώσεις», ενώ «διακοπάρει».  Αντίστοιχα δημοσιεύματα εξάρουν τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, με αμήχανα και αναχρονιστικά κλισέ σε δεύτερο πλάνο, πίσω από το Μητσοτάκη. 

Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης δεν πάνε πίσω. Από τους δήθεν κρυφούς γάμους, που στη συνέχεια γίνονται ατραξιόν μέσω του instagram μέχρι την υπερπροβολή της σχέσης της Τζένης Μπαλατσινού με τον Βασίλη Κικίλια, που προκαλεί πλέον ακόμη και εσωτερικούς τριγμούς λόγο των υπερβολής. Ενάμιση μήνας της ΝΔ στην κυβέρνηση και οι κοσμικές συνευρέσεις των στελεχών της ΝΔ και των συζύγων και, γενικότερα το “βλαχομπαρόκ” και η παρωχημένη “γκλαμουριά” σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, γίνονται ανυπόφορες.

Ads

Στη ΝΔ επιχειρούν να συγκαλύψουν την έλλειψη πολιτικής δράσης και την αθέτηση των βασικών εξαγγελιών με επικοινωνιακές φούσκες και κοσμικότητες. Όπως οι μονάρχες άλλων εποχών που πότιζαν τους φτωχούς υπηκόους με εικόνες από τον πολυτελή βίο των πλουσίων. Όσο και αν εξαπολύουν επικοινωνιακές καταιγίδες, στο τέλος η πραγματικότητα και η πολιτική θα υπερισχύσει του lifestyle.

* Κεντρική Φωτογραφία: Κολάζ από χρήστη του Twitter. Εικόνες από την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην έκθεση φωτογραφιών του Γ. Μπεχράκη και από τη χτεσινή επιχείρηση σκούπα στα Εξάρχεια.