Η χρονιά ορόσημο, η πρώτη «καθαρή» μεταμνημονιακή χρονιά για την Ελλάδα κλείνει με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας, αφού πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει τέλος στις περιπέτειες των μνημονίων, αλλά τελικά έχασε τις εκλογές. 

Ads

Όμως η «κανονικότητα» της ΝΔ φέρνει νέες περιπέτειες: Η Αστυνομία δέρνει στους δρόμους, ξεγυμνώνει, βασανίζει ή εισβάλει σε σπίτια χωρίς εισαγγελείς, στο όνομα του «νόμου και τη τάξης» ενάντια σε «άπλυτους» και «μπαχαλάκηδες». 

Το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται, η μεσαία τάξη μπαίνει στον «πάγο», ενώ οι εύπορες τάξεις και οι ολιγάρχες ελαφρύνονται, οι τραπεζίτες των θαλασσοδανείων σε κόμματα και ΜΜΕ εξασφαλίζουν ασυλία, οι υπόδικοι για ξέπλυμα χρήματος και υποθέσεις απάτης παίρνουν πίσω την περιουσία που τους έχει κατασχεθεί, ενώ οι «φωτογραφικές τροπολογίες» επανακάμπτουν για πάσης φύσεως «δωράκια» σε ημέτερους. 

Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, αυτοί που θα φέρουν την ανάπτυξη, μιλούν για μπουλντόζες και έργα, αλλά ούτε το ένα έρχεται ούτε το άλλο. Ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν ή και καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ τα υπουργεία ανοίγουν τις πόρτες τους σε ελληνοαμερικάνους αεριτζήδες. Άλλοι πάλι έρχονται απευθείας από τα γραφεία της επιχειρηματικής ολιγαρχίας ή το ΣΕΒ. Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βρίσκει ξανά τον δρόμο προς το… κρατικό χρήμα. Όπως προστάζει το «αόρατο χέρι της αγοράς» ακυρώθηκαν και διαγωνισμοί για μεγάλα έργα ώστε να «επαναπροκηρυχθούν» από τη νέα κυβέρνηση. 

Ads

Στο κράτος έχουν εισρεύσει «δικά μας παιδιά», τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης, άσχετα αν διαθέτουν ή όχι πτυχία, άλλωστε όταν υπουργοί παρουσιάζουν ψεύτικα πτυχία, δεν έγινε και τίποτα με τους διορισμένους και μετακλητούς. Κομματάρχες, συγγενείς, βαφτιστήρια, τραγουδιστές, ιδιοκτήτες ταβέρνας, σεκιουριτάδες και κάθε λογής «ημέτεροι», όλοι τους όμως «νοικοκυραίοι», βρέθηκαν στις διοικήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών, νοσοκομείων ακόμη και της ΕΥΠ. Το ΑΣΕΠ έχει αδρανοποιηθεί, ενώ η πρόσβαση στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση σύντομα θα αφορά λίγους. Στα σχολεία, ιεροδιδάσκαλοι φιλοδοξούν να αναλάβουν την ηθική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας ενώ ζητήματα όπως οι αμβλώσεις επανεξετάζονται από τους πλέον «αρμόδιους», όπως για παράδειγμα οι παπάδες. 

Οι «ξένοι» που μένουν στη χώρα αποκλείονται από τα επιδόματα ενώ όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, οδηγούνται σε κολαστήρια και φυλακές. Για κάθε καταστροφή και ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας των πολιτικών προϊσταμένων, «καρατομείται» ένας υπηρεσιακός παράγων ή ένας αξιωματικός και οι υπόλοιποι τη βγάζουν «καθαρή».

Η Υπηρεσία Πληροφοριών και όλες οι «ανεξάρτητες αρχές» υπάγονται πλέον απευθείας στο Μαξίμου, ενώ οι επιχειρηματίες μέσω των εφημερίδων τους υπαγορεύουν στον Πρωθυπουργό την πολιτική της χώρας και ύστερα μας ενημερώνουν πως συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως. 

Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται ότι έβγαλε τη χώρα από τη «μέγγενη των μνημονίων και την ξένη επιτροπεία», επιστρέφοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης και μειώνοντας την ανεργία, είναι η ΝΔ αυτή που έφερε τη χώρα στην «κανονικότητα». Μια «κανονικότητα» του πουριτανισμού, της φαυλότητας, αναξιοκρατίας, της απολυταρχίας, της βίας και της ολιγαρχίας. Αυτή ήταν και στο παρελθόν η «κανονικότητα» της Δεξιάς. Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται, σε αυτή μας επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία. 

Καλή χρονιά, με στοιχεία «αναγκαστικότητας»! Γλυκά το λέμε…