Ο ρόλος του ταιριάζει απόλυτα. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει πια η επαγγελματική πολιτική αλλά η μεταπολιτική και ότι στέκεται πάνω από τα κόμματα ατενίζοντας την ιστορία και το μέλλον της πατρίδας.

Ads

Από τότε που έμεινε εκτός Βουλής φιλοτεχνεί ένα προφίλ διανοούμενου, με ισχυρή πολιτική άποψη, ανεξάρτητη σκέψη, υπερκομματική στάση και εθνικές αγωνίες.

Η συμμετοχή του στην Επιτροπή των Σοφών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου θα συνομιλεί με σημαντικούς “πρώην”άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι μια ασφαλής διέξοδος για να διαχειριστεί τη φιλοδοξία του και την ορμητικότητά του.

Και από τη θέση αυτή θα είναι μια χρυσή εφεδρεία αν το καθήκον τον καλέσει να βοηθήσει τη χώρα…

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια έξυπνη κίνηση. Οπως είχε κάνει προτείνοντας την Α. Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΟΟΣΑ, επανασυσπειρώνει το “μέτωπο της λογικής” (όπως το ακραίο κέντρο ορίζει το “αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο”) και θυμίζει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποιος έχει το πάνω χέρι στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη, κάθισε στην πρώτη σειρά και απηύθυνε χαιρετισμό. Προσέγγισε, δηλαδή, ξανά το κόμμα του από το οποίο είχε απομακρυνθεί επί ηγεσίας Γεννηματά.

Επομένως, η γενναιόδωρη κίνηση του Κ. Μητσοτάκη προς τον Ευ. Βενιζέλο είναι ευγενική χειρονομία και προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ήταν καν ενημερωμένος για τον “διορισμό”. Είναι απλώς υποχρεωμένος να “χαρεί” και να αναρωτηθεί για τη συνέχεια…