Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποφάσισε (την Παρασκευή) ότι ύβρεις και αήθεις επιθέσεις από συντρόφους σε συντρόφους δεν θα γίνονται δεκτές στο εξής και αυτό σημαίνει ότι θα διαγράφονται μέλη του κόμματος, εφόσον συμπεριφέρονται ως κανίβαλοι στα social media κατασπαράζοντας στελέχη που είπαν κάτι, κατά την άποψή τους, ενοχλητικό.

Ads

Το κακό είχε παραγίνει: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο τελευταίος που δοκίμασε το διαδικτυακό μένος εναντίον του μετά τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”. Προηγήθηκαν αρκετοί που βρέθηκαν στην ίδια θέση και έμειναν στο έλεος φανατικών και μισαλλόδοξων που εμφανίζονταν ως θεματοφύλακες των ιερών και των οσίων της παράταξης.

Επειδή οι αιμοδιψείς πολεμιστές ξιφουλκούσαν στο όνομα του προέδρου, ήταν επιτακτική ανάγκη για την Κουμουνδούρου να κάνει κάτι, προκειμένου, πρώτα απ όλα, να προστατεύσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που καμία σχέση δεν έχει, πολιτικά και ψυχικά, μ αυτό τον βρώμικο κόσμο.

Αλλά πέρα από τα πρόσωπα, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς δεν συνάδουν με τέτοιου είδους ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και τόσο χαμηλής ποιότητας εσωκομματικές κόντρες. Θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σταθεί απέναντι σε πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδόσεις, την κουλτούρα και το όραμά του.

Ads

Ο χυδαίος λόγος πρέπει να αποδοκιμάζεται και να απομονώνεται όπου και αν στρέφεται. Οχι μόνο όταν αρθρώνεται στο πλαίσιο μικρών εμφυλίων αλλά και όταν απευθύνεται σε πολιτικούς αντιπάλους. Η Αριστερά δεν χρειάζεται για να δώσει τις μάχες της τα μέσα των απέναντι. Εχει τη δική της ιστορία και το δικό της ήθος. Ευτυχώς.