Στις 2 Σεπτεμβρίου, το tvxs.gr είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ για την εξάντληση των αναλωσίμων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και διερευνώντας αν πρόκειται για σκάνδαλο ή ανικανότητα, τις σοβαρές καταγγελίες για τη σχέση μελών της αρμόδιας Επιτροπής των λοιμοξιολόγων της κυβέρνησης με ιδιωτικά διαγωνιστικά κέντρα που επωφελούνται από τη διακοπή των τεστ του ΕΚΕΑ και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στα διαγωνιστικά τεστ.

Ads

Αφού και το ΕΚΠΑ «μπλόκαρε», η 1η Υγειονομική Περιφέρεια με έγγραφό της επέβαλε στους Διοικητές των Νοσοκομείων της Αττικής να αποστέλλουν τα τεστ αποκλειστικά στην εταιρία CENTRAL LAB-ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος τουλάχιστον για τη μία εβδομάδα που έχουν τεθεί «εκτός» δύο δημόσια εργαστήρια, μπορεί να φτάσει σε εκατομμύρια ευρώ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, οι πληροφορίες του tvxs.gr επιβεβαιώθηκαν, αφού έγινε γνωστό ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης, από τα πιο προβεβλημένα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό και αντικαταστάτης του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση από τον Υπουργείο Υγείας, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου, στο οποίο διοχετεύονται πλέον τα τεστ. Μάλιστα, η εταιρία επιχείρησε να «εξαφανίσει» και τις σχετικές αναφορές της στις σελίδες, όλο το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τη συνεργασία του Γκίκα Μαγιορκίνη. Απρόσεκτα, πάντως, γιατί κάποιες όμως παρέμειναν αναρτημένες ενώ το «στίγμα» στην αναζήτηση παραμένει και καταδεικνύοντας τη σκανδαλώδη σύγκρουση συμφερόντων για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ. 

image

Ads

Ο Μαγιορκίνης δεν είναι ο μόνος που είναι εκτεθειμένος αλλά μάλλον αυτός που πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη».  Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι πολλά διαγνωστικά συνδέονται με μέλη της Επιτροπής εμμέσως αλλά και ότι κάποιοι καθηγητές που παίρνουν δείγματα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξετάζουν τα τεστ στα δημόσια εργαστήρια, παράνομα.

Τα διαγωνιστικά τεστ είναι μια ακόμη παράμετρος  που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να στήσει ένα πρωτοφανές πάρτι κερδοσκοπίας. Και ενώ κάποιοι θησαυρίζουν, καθημερινά έρχονται στο φως όλο και περισσότερες υποθέσεις ανικανότητα και αποδιοργάνωσης, που πλήττουν τη δημόσια υγεία, αλλά και τα… δημόσια ταμεία. Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι για την εξάντληση των αναλωσίμων του ΕΚΕΑ φταίει η «αλόγιστη χρήση», έστελνε τα τεστ σε συγκεκριμένο διαγνωστικό.  Την ώρα που ο καθηγητής Μαγιορκίνης, «στρίμωχνε» την επιστημονική γνώση στις ανορθολογικές πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης και ισχυριζόταν ότι 25 μαθητές σε μια τάξη είναι ασφαλέστεροι από τους 15, συνεργαζόταν με το ίδιο ιδιωτικό κέντρο.

Άρα η απάντηση στο δίλημμα αν το φιάσκο με τα διαγνωστικά τεστ οφείλεται σε ανικανότητα ή σε σκάνδαλο, η απάντηση είναι «και τα δύο». Ένα εκρηκτικό μείγμα έλλειψης οποιασδήποτε οργάνωσης και οικονομικών σκοπιμοτήτων, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια φονική πανδημία.