Η κατρακύλα της χώρας μας στην κατάταξη που αφορά την ελευθερία του τύπου έχει φέρει αρνητική δημοσιότητα και δυσάρεστα σχόλια σε διεθνές επίπεδο. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα και συκοφαντεί ως αναξιόπιστο τον φορέα που αξιολογεί.

Ads

Ακολουθεί, δηλαδή, μέθοδο στρουθοκαμήλου, κρύβοντας το κεφάλι στο χώμα σε συνδυασμό με την τακτική του κλέφτη που φωνάζει «κλέφτης».

Η άνοδος από τη θέση 108 στη θέση 107 προσφέρεται για ασκήσεις χιούμορ αλλά και για σοβαρό προβληματισμό σε σχέση με τα αίτια αυτής της ζοφερής κατάστασης που έχει κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σε σχέση με τη λειτουργία των ΜΜΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε: Ελευθερία του Τύπου: Στην 107η θέση η Ελλάδα – Τελευταία στην ΕΕ των «27» στην έκθεση των RSF

Ads

Ό,τι και να κάνει ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός για να υποβαθμίσει το πρόβλημα, οι πολίτες ξέρουν πολύ τι συμβαίνει και τι έχει συμβεί επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ, που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις, είναι από μόνο του επαρκής λόγος ανησυχίας για όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα της ενημέρωσης.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δεν προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον που προκαλεί η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Ράνια Τζίμα, όπως εκδηλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός ότι δεν «λιβανίζει» την κυβέρνηση και τον Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να είναι στρατευμένη σε κάποιο κόμμα, πυροδοτεί συζητήσεις γύρω από την τηλεοπτική παρουσία της, συνήθως δυσανάλογες σε σχέση με την πραγματική συνθήκη.

Κάνει απλώς τη δουλειά της και αυτό εντυπωσιάζει σαν να πρόκειται για κάτι σπάνιο ή και μοναδικό στην τηλεόραση, σαν μια πολύτιμη εξαίρεση. ΄Η μάλλον επειδή πρόκειται για κάτι σπάνιο και μοναδικό στην τηλεόραση, για μια πολύτιμη εξαίρεση, εντυπωσιάζει.