Η πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου που έχτισε την καριέρα της συκοφαντώντας την Αριστερά για ανοχή στη βία και την ανομία δείχνει μεγάλη αντοχή και αυτοπεποίθηση.

Ads

Όχι μόνο επιμένει να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια παρά τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες διέπρεψε, αλλά επιτίθεται στο ΣΔΟΕ επειδή ασχολήθηκε μαζί της και συνδέει την κριτική που δέχεται με τη στάση της απέναντι… στον Κουφοντίνα.

Κατά τη θεωρία Νικολάου, ένα αυτόνομο κέντρο του ΣΔΟΕ που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το Documento για να την πλήξει πολιτικά επειδή δεν έκανε τα χατίρια των αντιεξουσιαστών.

Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι η ίδια δεν πτοείται από την αρνητική δημοσιότητα γύρω από τα άπλυτα που βγαίνουν στη φόρα και καταφεύγει σε ακραίας γελοιότητας σενάρια, αλλά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν την αγγίζει. Είναι αυτονόητο ότι για το Μέγαρο Μαξίμου θα ήταν λυτρωτικό να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια και το προσκήνιο ώστε να μην βρίσκονται στη δύσκολη θέση οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ να απαντούν σε ερωτήσεις για τα θέματα που την αφορούν.

Ads

Αλλά για λόγους που δεν είναι προφανείς ο πρωθυπουργός την αντιμετωπίζει φοβικά. Στο παρασκήνιο λέγονται διάφορα για τους τρόπους με τους οποίους απέκτησε επιρροή η Σ. Νικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου και τίποτα από αυτά δεν είναι τιμητικό για τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

Αλλά ακόμη και αν δεν ξέρει κανείς τις αιτίες για τις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης την καλύπτει, η ανοχή του τον εκθέτει. Όχι μόνο για την επιείκειά του σε θέματα ηθικής τάξης, αλλά και για την αδυναμία του.