Οι ύμνοι των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπ. Λιβανού (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) και Κ. Καραγκούνη για τον εκλιπόντα Μητροπολίτη της περιοχής τους Κοσμά που πέθανε από Covid-19 είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής υποκρισίας στην υπόθεση του εμβολιασμού.

Ads

Ο ανεμβολίαστος ιεράρχης βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι εισήχθη σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μεταφερόμενος κατά προτεραιότητα από το Αγρίνιο, όπου περίμεναν μια θέση στην εντατική “λιγότερο ίσοι” νοσούντες συμπολίτες του.

Τότε έγιναν γνωστοί και οι αγώνες του εναντίον της επιστήμης μέσα από την προσπάθεια επηρεασμού των πιστών εναντίον του εμβολιασμού.

Προφανώς ο Μητροπολίτης είχε επιρροή στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και γι αυτό, για ψηφοθηρικούς λόγους,  οι βουλευτές της ΝΔ που πολιτεύονται εκεί τον τίμησαν αναδεικνύοντας το έργο του και εγκωμιαζοντας την προσωπικότητά του ξεχνώντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισε για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Ads

Ξέχασαν, όμως, και στο Μέγαρο Μαξίμου να τους αποδοκιμάσουν. Ακριβώς όπως έχουν ξεχάσει να επιπλήξουν όλα τα στελέχη τους που έχουν δείξει μέχρι τώρα ευαλωτότητα απέναντι στην Εκκλησία ακόμη και αν αυτό είναι σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.

Εχει εμβολιαστεί, άραγε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης και υπάρχουν ακόμη ανεμβολίαστοι βουλευτές της ΝΔ που ποτέ δεν δόθηκαν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα;

Το ρεπορτάζ λέει πως ναι, υπάρχουν, όπως υπάρχουν και στελέχη της ΝΔ που συμβουλεύονται τον πνευματικό τους πριν πάρουν σοβαρές αποφάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, πολύ γρήγορος στον σχολιασμό κάθε ανάρτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλό θα ήταν -για τη δημόσια υγεία που υποτίθεται ότι πρωτίστως τους ενδιαφέρει- να δείξει γρήγορα ανακλαστικά και στον σχολιασμό των εξάρσεων της ΝΔ του Κυρίου που, το λιγότερο, δεν βοηθούν την υπόθεση του εμβολιασμού και, το περισσότερο, μας προσβάλλουν.