Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η είδηση της καταδίκης σε πρώτο βαθμό του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για όσα συκοφαντικά έγραψε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα για το εξοχικό του στα Λεγραινά αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ads

Σαν να μη συνέβη τίποτα. Κι όμως. Τον Δεκέμβριο του 2020 είχε προκληθεί τεράστιος σάλος με τις δήθεν «αποκαλύψεις» της συγκεκριμένης εφημερίδας που πυροδότησαν πλήθος «ρεπορτάζ» και σχολίων σε άλλα ΜΜΕ για να υποστηριχθεί ότι:

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε μια πανάκριβη αγορά (σε δεύτερη φάση ενοικίαση έναντι εικονικού τιμήματος) και ανακαίνιση από ύποπτη για διαπλοκή κατασκευαστική εταιρεία.
  • Διαφημίζει λιτό βίο στην Κυψέλη ενώ ζει πολυτελώς στο Σούνιο.

Οι «πληροφορίες» προέρχονταν από «γείτονες» και αποτελούσαν για μέρες θέμα συζήτησης σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιοφωνικές εκπομπές, τροφοδότησαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και πύρινα άρθρα.

Όταν έστειλε εξώδικα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πάλι του είχε ασκηθεί σκληρή κριτική για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης δημοσιογράφων μέσω της οικονομικής τους εξόντωσης. Τώρα που αποδείχθηκε ότι δεν ζήτησε χρήματα παρά μόνο ηθική αποκατάσταση, όσοι τον επέκριναν για τη διεκδίκηση αποζημίωσης δεν βρήκαν κάτι να πουν.

Ads

Μια αλήθεια βγαλμένη από τη ζωή είναι ότι όταν κανείς δεν παραδέχεται το λάθος του, σημαίνει ότι το έκανε συνειδητά και γι αυτό το υπερασπίζεται.

Μια άλλη αλήθεια εξίσου ακλόνητη είναι ότι ένα ψέμα πρέπει ναι είναι πολύ έξυπνο για να αντέξει στο χρόνο. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της βίλας στο Σούνιο που ως προπαγανδιστική κατασκευή κατεδαφίστηκε με πάταγο.

Για την αξία της καταγραφής, θυμίζουμε τι έλεγε τότε η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της που τώρα σιωπούν:

«Πέρασαν άλλες 24 ώρες και ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ερωτήματα για τη βίλα στο Σούνιο που καθημερινά διπλασιάζονται.

1. Νοικιάζει βίλα στο Σούνιο;

2. Είναι διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια ή το ίδιο όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

3. Έχει δηλώσει την συγκεκριμένη μίσθωση στο πόθεν έσχες όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ´ότι δεν είναι υποχρεωμένος; Έχει καταθέσει το μισθωτήριο στην πλατφόρμα του taxisnet;

4. Ποιο είναι το μίσθωμα;

5. Θα δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο;

6. Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;

8. Επιβεβαιωνει το ρεπορτάζ που τον θέλει να έχει κάνει ανακαίνιση στη συγκεκριμένη βίλα;

9. Πόσο συνηθισμένο είναι να ανακαινίζεις ριζικά σπίτι που νοικιάζεις;

10. Πόσο κόστισε η ανακαίνιση; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά; Έγινε συμψηφισμός με ενοίκια όπως αναφέρουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ;

11. Ισχύει ότι η βίλα αυτή έχει βγει προς πώληση έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ;».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «πρόκειται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν. Θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν απαντήσεις».