Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε κάτι αδιανόητο: Αποκάλυψε, μιλώντας στη Βουλή, τον τόπο κατοικίας και το σχολείο της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας.

Ads

Το αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας, καταγγέλλοντας επίσης ότι δεν γίνεται κατ’ οίκον διδασκαλία στο παιδί όπως είχε ανακοινωθεί, ότι χρειάζεται να διανύσει 100 χλμ για να συναντήσει ψυχολόγο και ότι η φροντίδα της πολιτείας είναι ανύπαρκτη.

Η είδηση θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις αν δεν κατέβαιναν τα σχετικά δημοσιεύματα από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες και αν δεν έπεφτε πέπλο σιωπής στα περισσότερα ΜΜΕ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, που προσπάθησε να γκρεμίσει το «Χαμόγελο του παιδιού», διασύροντας τον ιδρυτή του και να εμφανιστεί ως η εγγυήτρια της παιδικής προστασίας στη χώρα μας, εκτίθεται με τη στοχοποίηση ενός κοριτσιού που η τραγική ιστορία του συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

Είτε πρόκειται για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα είτε για άγνοια, είναι ανεπαρκής και ακατάλληλη για την άσκηση των καθηκόντων της. Αντί να παραιτηθεί, επέλεξε να αξιοποιήσει τις ισχυρές διασυνδέσεις της για να φύγει από τα φώτα η γκάφα της.

Έχοντας συνηθίσει να κουνάει το δάχτυλο και να υπερπροβάλλεται, η αγαπημένη του ομίλου ΜΜΕ Μαρινάκη που θα πολιτευτεί στον Πειραιά, έκανε επίδειξη επικοινωνιακής δύναμης και πολιτικής ανικανότητας ταυτόχρονα.

Δυστυχώς δεν είναι προφανές ποιο από τα δύο θα θυμούνται οι περισσότεροι όταν έρθει η ώρα της κάλπης.