Το ότι απέσυρε την αιγίδα της από το σκοταδιστικό συνέδριο δόξας της πατριαρχίας ήταν υποχρεωτικό μετά την κατακραυγή που πήρε τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο. 

Ads

Το ότι έδωσε την αιγίδα της είναι απαράδεκτο. Το επιχείρημα ότι η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου παρασύρθηκε επειδή δεν είναι πολιτικός είναι ανόητο. Όσο εξωφρενικό θα ήταν για έναν δικαστικό να νομιμοποιήσει ηθικά με την παρουσία ή την υπογραφή μια τέτοια σκοταδιστική πρωτοβουλία, το ίδιο είναι και για έναν πολιτικό. 

Η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη εξέθεσε όλους όσοι είπαν το αρχικό «ναι». Γιατί η ίδια είπε «όχι» ακριβώς επειδή κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Όλοι οι άλλοι πώς ήταν τόσο αφελείς; Και είναι δυνατόν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αγκαλιάζει ένα συνέδριο χωρίς να έχει εξετάσει σοβαρά το περιεχόμενό του; Δεν ήταν επαρκής ένδειξη ώστε να μη συμμετάσχει η ανδροκρατούμενη λίστα ομιλητών, ανάμεσά τους ένα τσούρμο ιεράρχες, και οι θεματικές; Τι ακριβώς δεν κατάλαβε; 

Η Κ. Σακελλαροπούλου έκανε ένα σοβαρό λάθος. Και όφειλε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δώσει κάποια, οποιαδήποτε, εξήγηση. 

Ads

Η πιο αθώα ερμηνεία είναι ότι κατέχεται από άγχος δημοσιότητας και κινείται πολύ περισσότερο και πολύ πιο επιπόλαια απ όσο θα έπρεπε με βάση το αξίωμά της. 

Το πραγματικά δυσάρεστο θα ήταν αν η αιτία βρίσκεται στη διάθεσή της να ακολουθεί διακριτικά την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να τους προσφέρει άλλοθι προοδευτισμού. Στο συνέδριο αυτό έβαλαν πλάτη υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, το υποστήριξε η ΓΓ ισότητας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η ΕΡΤ που υπάγονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Μακάρι να μην την επηρέασε καθοριστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε δείξει την εύνοιά της. 

Αλλά πριν από λίγο καιρό φωτογραφήθηκε μπροστά στον φράχτη στον Έβρο χωρίς κανένα προφανή λόγο πέρα από την ικανοποίηση που αυτό θα προσέφερε στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και στον Μ. Χρυσοχοϊδη. 

Όσοι χάρηκαν όταν εξελέγη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα λυπούνται και αναρωτιούνται γιατί.