Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νατάσσα Μποφίλιου πέφτει θύμα εμπάθειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προηγούμενη φορά ήταν όταν τραγούδησε σε αντιπολεμική συναυλία και δέχθηκε επιθέσεις φανατικών που την κατηγορούσαν για ανομολόγητη στήριξη στον Πούτιν.

Ads

Τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο για φωτογραφίες της από το Λονδίνο που χρησιμοποιήθηκαν για να κατηγορηθεί ως υποκρίτρια, Αριστερή του χαβιαριού και της σαμπάνιας.

Δεν την έκριναν για κάτι που είπε ή για κάτι που έκανε αλλά για τα ρούχα της, το χτένισμά της, το ύφος της. Με άλλα λόγια, της αρνήθηκαν το δικαίωμα να δηλώνει Αριστερή επειδή μπορεί να ταξιδεύει σε μια από τις ακριβότερες πόλεις του πλανήτη και να το χαίρεται. Δεν έχει καμία σημασία γι αυτούς ότι είναι επιτυχημένη επαγγελματικά, με την αξία της, και ότι εργάζεται σκληρά.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αποδομήσουν την προσωπικότητά της επειδή η πολιτική της άποψη τους είναι ενοχλητική, ειδικά σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιρροής που έχει ως δημοφιλής καλλιτέχνιδα.

Ads

Η συνταγή είναι γνωστή: Δολοφονία χαρακτήρα προκειμένου να αποδυναμωθεί το μήνυμα. Τίποτα λιγότερο αυταρχικό, μισαλλόδοξο και ανέντιμο. Δεν επιχειρηματολογούν για να εκφράσουν διαφωνία με απόψεις που έχει εκφράσει αλλά την πετροβολούν για να τις απονομιμοποιήσουν ηθικά.

Η αντιπάθεια για την Μποφίλιου οφείλεται στο μίσος τους για την Αριστερά. Τους εξοργίζει επειδή είναι ταλαντούχα, λαμπερή, έχει το θάρρος να υπερασπίζεται τις ιδέες της και είναι με τους αδύναμους. Πολύ περισσότερο επειδή θα έχει μπροστά της ένα φωτεινό μέλλον, ό,τι και αν κάνουν για να της κλείσουν το δρόμο. Γιατί είναι σπουδαία και έχει δίκιο.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση της Μποφίλιου σ’ αυτούς που δυσαρεστήθηκαν για το Λονδίνο