Τι θα είχε συμβεί αν ένας βουλευτής ή ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταγγείλει δημόσια αποκλεισμό του από την ΕΡΤ επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, εφόσον στην ηγεσία της ΕΡΤ είχε τοποθετηθεί ο πρώην διευθυντής γραφείου τύπου του Αλ. Τσίπρα και η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε υπαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ads

Είναι μια υπόθεση εργασίας για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της καταγγελίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τον αποκλεισμό του από την ΕΡΤ και της σιωπής του προέδρου της Κ. Ζούλα ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να μη διάβασε την επίμαχη ανάρτηση.

Ο Γ. Κύρτσος ασκεί σταθερά κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, έχει αναδείξει την αποτυχία της με τεκμηρίωση και στη βάση συγκρίσεων με δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες, έχει καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης και έχει κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου αρκετές φορές.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι λόγω των θέσεων που εκφράζει έχει αποκλειστεί από την ΕΡΤ, κάτι που δεν του είχε συμβεί επί πρωθυπουργίας Σημίτη, Παπανδρέου και Καραμανλή με τους οποίους είχε συγκρουστεί.

Ads

Παρόλο που η καταγγελία είναι σοβαρή, επώνυμη και ευθεία, από την πλευρά της ΕΡΤ δεν υπάρχει απάντηση, ούτε καν μια διαρροή για τα προσχήματα.

Είναι αυτό κανονικότητα; Είναι φιλελευθερισμός; Είναι όλα αυτά που ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι εκφράζει; Και έχουν σχέση με όσα διαφημίζει η ηγεσία της ΕΡΤ ότι προωθεί;

Εχουν μαζευτεί πολλά: Από το σημείωμα στον τοίχο για την εξαφάνιση πλάνων του Λιγνάδη με τον πρωθυπουργό και του “κορονογεύματος” στην Ικαρία μέχρι τις αυξήσεις μισθών στα στελέχη της ΕΡΤ κατά προτεραιότητα. Στην αλυσίδα των ατοπημάτων της διοίκησης της ΕΡΤ προστίθεται και η καταγγελία του Γ. Κύρτσου για αποκλεισμό. Και κυρίως η αυτάρεσκη αδιαφορία αυτών που εγκαλούνται.