Θέλουμε να μην ξέρουμε: Στα νερά του Αιγαίου γίνονται μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και με περιφρόνηση κάθε ανθρωπιστικής αξίας. Το έγκλημα συντελείται μέσα στη σιωπή και την ανοχή μιας κοινωνίας που κουράστηκε να υφίσταται τις συνέπειες από την άρνηση της ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και τη μετατροπή της χώρας μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των κατατρεγμένων της γης.

Ads

Η ΕΕ δίνει τα λεφτά για να κάνουμε εμείς τη βρόμικη δουλειά: Να τους κρατάμε εδώ ώστε να μη μολύνουν την καθαρότητα των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί την αμαρτωλή συμφωνία τροποποιώντας την ορμπανικά: Προστατεύει την ΕΕ από τους «λαθρομετανάστες» (Α. Σαμαράς) αλλά με τα push back εμποδίζει αφίξεις και στη χώρα μας.
Έτσι, μπορεί να διατυμπανίζει ότι επί των ημερών του οι ροές μειώθηκαν, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακουφίστηκαν και το μεταναστευτικό έπαψε να αποτελεί μέγα εθνικό ζήτημα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ βοηθούν πολύ την κυβέρνηση να συνεχίσει και να επιτείνει το έργο της στα θαλάσσια σύνορα. Οι καταγγελίες της αντιδημοκρατικής Τουρκίας είχαν εκ προοιμίου υπονομευμένη αξιοπιστία.

Η δουλειά χάλασε με τη διεθνή δημοσιογραφική έρευνα που αποκάλυψε το αίσχος και τη φρίκη αναγκάζοντας την Κομισιόν να παρέμβει και να ζητήσει το λόγο από τις ελληνικές αρχές. Και πάλι όμως η κυβέρνηση δεν πληρώνει σοβαρό πολιτικό κόστος. Γιατί παραμένει στο απυρόβλητο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και η ανάδειξη των συνταρακτικών αποκαλύψεων αποδίδεται από το σύστημα στον «λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Υπάρχει ελπίδα;

Σίγουρα υπάρχει υποχρέωση για τον δημοκρατικό κόσμο να απαιτήσει αλλαγή του μεταναστευτικού δόγματος και σεβασμό στα στοιχειώδη δικαιώματα των προσφύγων, πρώτα απ όλα στο δικαίωμα στη ζωή.

Οσα και να χωρίζουν το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ από το ΜεΡΑ25, η αποτροπή, αν όχι η τιμωρία, αυτού του εγκλήματος διαρκείας δεν μπορεί παρά να ενώνει τα κόμματα που θέλουν την προοδευτική αλλαγή και νοιάζονται για τους αδύναμους. Αν όχι, κερδίζει η ΝΔ του Πλεύρη που μεταμφιέζεται με τη βοήθεια της ΝΔ του Πιερρακάκη.