Είναι σίγουρα τρομακτικό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη απέκτησε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η επιρροή του στον κόσμο μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή της Αμερικής.

Ads

Ο Έλον Μασκ δεν έκρυψε ποτέ τη μεγαλομανία του και το ρόλο ηγέτη της πολιτισμένης ανθρωπότητας που βλέπει για τον εαυτό του.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε το deal για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μάσκ

Ιδιοφυής μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, εκκεντρικός και εγωκεντρικός χωρίς αναστολές, ποτέ δεν αρκέστηκε στην εντυπωσιακή επιχειρηματική του δραστηριότητα ούτε στην επιστημονική του δεινότητα.

Ads

Ήθελε πάντα κάτι παραπάνω: Να είναι αυτός που διαμορφώνει το μέλλον είτε μιλάμε για διαστημικές πόλεις είτε για υπερπροηγμένα αυτοκίνητα.

Για το twitter η άποψή του είναι ότι δεν πρέπει να έχει κανέναν περιορισμό. Είτε πρόκειται για διασπορά fake news είτε για επικίνδυνη προπαγάνδα. Γι αυτό και υπερασπίστηκε μέχρι και τον Τραμπ όταν “κόπηκε” από τα social media.

Δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ελευθερία της έκφρασης με την προσέγγισή τους αλλά η άποψή τους δεν έχει έτσι κι αλλιώς καμία απολύτως σημασία. Κανείς δεν θα τους τη ζητήσει.

Ο Έλον Μασκ θα κάνει ό,τι θέλει γιατί μπορεί. Είναι ανεξέλεγκτος, δεν υπόκειται σε αξιολόγηση ούτε σε οποιαδήποτε ρύθμιση ή εποπτεία από κάποια υπέρτερη αρχή. Το twitter είναι δικό του όσο και η Tesla.

Και επιτέλους δεν θα πλουτίζει μόνο από εμπορικά προϊόντα ούτε από τις εφευρέσεις του. Θα πλουτίζει από σκέψεις, ιδέες, γνώμες, σχόλια, από λέξεις που θα κυλάνε στο πληκτρολόγιο σαν κέρματα στην κατηφόρα.