Η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη για το ρεπορτάζ της στο Politico δεν είναι πρωτοφανής δεδομένου ότι το σύστημα Μητσοτάκη σταθερά συκοφαντεί τους δημοσιογράφους που δεν είναι ενσωματωμένοι στο κύκλωμά τους.

Ads

Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα που μέσα στη συγκυρία των υποκλοπών προσλαμβάνει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τη χαρακτήρισε «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ» και επειδή η ίδια ούτε μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ούτε πολιτεύτηκε ποτέ με τα ψηφοδέλτιά του ούτε έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ του Αλ. Τσίπρα, για να το λέει με τέτοια ακλόνητη βεβαιότητα ο Γ. Οικονόμου κάτι θα ξέρει!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από κάθε ανάλυση με βάση τους κανόνες της κοινής λογικής.

Για να ξέρει, όμως, ο Γ. Οικονόμου κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό και δεν δηλώνει η ίδια, θα πρέπει να έχει ειδική ενημέρωση. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχει τέτοια εσωτερική πληροφόρηση από το να γνωρίζει ιδιωτικές συνομιλίες της, άρα να είναι και η Ν.Σταμούλη θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ ή και από το Predator.

Ads

Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Εκτός αν στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ΣΥΡΙΖΑίο οποιονδήποτε δημοσιογράφο δεν υπηρετεί την κυβέρνηση και κάνει με εντιμότητα τη δουλειά του. 

Και τα δύο ενδεχόμενα είναι τρομακτικά.