Ηταν γύρω στις 8 το βράδυ όταν ακροδεξιός έμπορος της Μυτιλήνης έφυγε από το μαγαζί του και κατευθύνθηκε στην είσοδο της αγοράς στην οδό Ερμού. Στα μεταλλικά πάνελ που καλύπτουν το εργοτάξιο της ΔΕΥΑΛ στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών έγραψε με σπρέι συνθήματα και έβαψε σταυρούς πάνω στο σύνθημα «ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ».

Ads

Μια γυναίκα που περνούσε κατέγραψε με το κινητό της την πράξη του, γεγονός που τον εξόργισε. Αρχισε να τη βρίζει και της επιτέθηκε. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τη δική της και άλλων που ήταν μπροστά,  την τραβούσε από τα μαλλιά, τη χτύπησε, την πέταξε κάτω και την κλωτσούσε. Ο ξυλοδαρμός επιβεβαιώθηκε με την ιατροδικαστική εξέταση,  ενώ έγινε γνωστό ότι ο δράστης είναι εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες» και υπόδικος για φασιστικές επιθέσεις. 

Σύμφωνα με τον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο stonisi.gr, ο δράστης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στο πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς κατά αιτούντων άσυλο τον Απρίλιο του 2018. Πριν λίγες μέρες επιτέθηκε μέσα στην αγορά και κατά περαστικών που αντέδρασαν στις ύβρεις του κατά μεταναστών μπροστά σε ΑΤΜ Τράπεζας.

O δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έσπευσε ως δικηγόρος ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακίρης. Μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος. 

Ads

Η ΝΔ δεν έχει απαντήσει ακόμη αν ο συγκεκριμένος ακροδεξιός τραμπούκος είναι μέλος της ΝΟΔΕ Λέσβου. 

Δεν χρειαζόταν να συμβεί αυτό το φοβερό γεγονός για να αντιληφθούμε ότι, παρά την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, το φίδι είναι ζωντανό και πεινασμένο. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ο φυσικός του χώρος  και ο εθνικισμός η πιο προσιτή τροφή του. 

Δεν έχει γίνει κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία όπου έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν δυνάμεις που προστάτευαν την Χρυσή Αυγή και εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη αρκετές υποθέσεις ξενοφοβικών επιθέσεων στην Λέσβο. Είμαστε ακόμη μακριά από τη συντριβή του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας. Με την ήττα της εγκληματικής οργάνωσης του Ν. Μιχαλολιάκου κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος.