Μετά τον αρχικό αντίκτυπο που είχε η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρου και τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση και τελικά η επιστροφή του Φλώρου στη φυλακή, πιστοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις και έχει διαψεύσει πολλούς. 
 
Αρχικά, η διοίκηση του Ευαγγελισμού διαπιστώνει τρεις σοβαρές παρατυπίες και ελλείψεις στην ιατρική γνωμάτευση πάνω στην οποία βασίστηκε η αποφυλάκιση ενώ στη συνέχεια η γιατρός που φέρεται να την υπογράφει δηλώνει ευθαρσώς ότι έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή της. Οι διαπιστώσεις για την αξιοπιστία της ιατρικής γνωμάτευσης που βεβαιώνει αναπηρία λόγω διαταρχών του ύπνου, δείχνουν ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφυλάκισε τον πρωταγωνιστή μιας υπεξαίρεσης 270 εκατ. ευρώ και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας, με ένα χαρτί τόσο αξιόπιστο όσο οι βεβαιώσεις με τις οποίες δικαιολογούν απουσίες οι μαθητές. 

Ads

Ως επιστέγασμα ήρθε η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη προς την Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας για άσκηση έφεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Φλώρος, χαρακτηρίζοντάς το «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό». Τελικά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις το βράδυ της Παρασκευής και τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου που έκανε δεκτή την Έφεση, ο Φλώρος επέστρεψε στη φυλακή. 

Η ροή των – των ασυνήθιστων σε κάθε περίπτωση – γεγονότων αποκατέστησαν το αίσθημα δικαιοσύνης, εξέθεσαν όσους ενεπλάκησαν στην αρχική αποφυλάκιση, και υπενθύμισαν πόσο ατυχής ήταν η αντίδραση των δικαστών που είχαν αποδώσει, με πολιτικό σκεπτικό, την απόφαση στο Νόμο Παρασκευόπουλου.
 
Τελικά, έφταιγαν πολλά άλλα σίγουρα όχι ο Νόμος Παρασκευόπουλου.