Οσοι ζητούν από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκο να παρουσιάσει στοιχεία για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι κρατούνται ΜΕΘ ελεύθερες για να βολευτούν οι “πάνω” αν χρειαστεί, παριστάνουν σκοπίμως τους έκπληκτους και τους σοκαρισμένους. Στην πραγματικότητα, είναι κοινό μυστικό ότι μερικοί είναι πιο ίσοι και σε ό,τι αφορά τη μάχη με τον κορονοϊό και μάλλον ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Ξανθός είναι ένας από τους ελάχιστους που δεν έχει ακούσει τίποτα για τον φόνο, καθώς όπως είπε: «δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Ads

Ξέρετε κανέναν επώνυμο που να διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ ή να είναι σε λίστα αναμονής; Εναν πολιτικό, ιερέα, επιφανή επιχειρηματία, ακόμη και γνωστό καλλιτέχνη; Δεν ξέρετε γιατί κανείς δεν βρέθηκε στη δύσκολη θέση που βρίσκονται καθημερινά οι λιγότερο ίσοι, να τους βάζουν μάσκα οξυγόνου σε ράντζο και μετά να τους λένε ότι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από όσες αν είχαν βρει κρεβάτι στην εντατική.

Όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται οι κατ εξαίρεση εμβολιασμοί, στην πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, όταν τα εμβόλια ήταν λίγα, και πάλι υπήρχε ένα στρατός έκπληκτων και σοκαρισμένων. Μα είναι δυνατόν; Και τότε υπήρχαν καταγγελίες για fake news, εμπαθή αντιπολίτευση, ακραίο λαϊκισμό. Τελικά, παρενέβη εισαγγελέας αλλά ποτέ δεν μάθαμε τι έδειξε η δικαστική έρευνα.

Αν είχε τιμωρηθεί οποιοσδήποτε, μάλλον θα το ξέραμε. Οπότε εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κανείς  δεν πλήρωσε το μάρμαρο για τους πελατειακούς εμβολιασμούς. Αλλωστε, στην πορεία ήρθαν πολλά εμβόλια με αποτέλεσμα να είναι άνευ νοήματος η σχετική συζήτηση. Δεν υπήρχε λόγος να βάζει κανείς μέσο για να εμβολιαστεί.

Ads

Ήταν όμως θέμα ηθικής τάξης να τηρείται η σειρά και να μη στήνονται μηχανισμοί παράκαμψης και εφόσον αυτό συνέβη να υπάρξουν κυρώσεις. Αλλά κυρώσεις δεν υπήρξαν.

Κάπως έτσι φτάσαμε από τους VIP εμβολιασμούς στις VIP ΜΕΘ. Και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη όταν ακούει τέτοια πράγματα, γιατί θίγεται, λέει, το κύρος των γιατρών. Έξαλλος και ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος βρέθηκε στο απόσπασμα επειδή είπε το προφανές.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς βρήκε κρεβάτι γιατί ήταν θέλημα Θεού – μόνο αυτό δεν ακούσαμε ακόμη.