Το “άνοιγμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη στην “κεντροαριστερά”, ενδεχομένως και σε αμοραλιστική βάση, προκάλεσε σε πολλούς μειδίαμα. 

Ads

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μετά από μια μακρά περίοδο ακροδεξιάς στροφής του κόμματος, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ επιχείρησε να αποτινάξει την ταμπέλα του “ακροδεξιού”. “Είμαστε μια φιλελεύθερη, λαϊκή, μετριοπαθής, ενωτική κεντροδεξιά παράταξη. Η ΝΔ δεν έχει ακροδεξιούς”, δήλωσε, ενώ στην πρώτη γραμμή καθόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο ο ίδιος τοποθέτησε στην αντιπροεδρία του κόμματος, που έχει ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Μάκη Βορίδη. 

Και πριν “χαθεί” το μειδίαμα, στέλεχος της ΝΔ στην Πάτρα δικαιολογούσε τους  χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι είναι αντιφασίστας. Εξάλλου, η θέση “καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται” έχει παρέλθει. Πως αλλιώς να εξηγηθεί πως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή καταδίκη της βίας των “μακεδονομάχων”, ενώ ο προσκείμενος στην Πειραιώς τύπος καλλιεργεί το αντικομμουνιστικό μένος  και τον ιστορικό αναθεωρητισμό μέχρι του σημείου να εξυμνεί τη δράση των “μαυραγοριτών” ή να προβάλει τη μετεμφυλιακή “ψεκασμένη” συνομωσιολογία, περί κομμουνιστών που σχεδιάζουν την άλωση του Κράτους μέσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε προγραμματικό επίπεδο, η υιοθέτηση ακραίων νεοφιλεύθερων θέσεων αναβίωσης του θατσερισμού, είχε ως αποκορύφωμα το ασφαλιστικό τύπου “Πινοσέτ” για την παράδοση του συστήματος σε ιδιώτες. Και μέσα σε όλα αυτά, κάποιος επικοινωνιολόγος στα κεντρικά της Πειραιώς, προφανώς “πέταξε” την ιδέα: Αν θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, αν θέλουμε άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ας πάρουμε το σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα… “μπορούμε”. 

Ads