Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μεταφέρει το κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας από την ΕΥΠ στα Εξάρχεια. Καθημερινά καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει θέση για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων σαν να είναι κομματικά υποκινούμενες οι αντιδράσεις των κατοίκων και των φίλων της περιοχής.

Ads

Η κεντρική ιδέα της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υπόγειους δεσμούς με τους μπαχαλάκηδες και γι αυτό στηρίζει τα αιτήματα των αντιεξουσιαστών είτε πρόκειται για την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη είτε για τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα.

Αλλά το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών είναι τόσο μεγάλο που μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνουν να αλλάξουν την ατζέντα.

Παλεύουν να στρέψουν το ενδιαφέρον στην επιχείρηση “νόμος και τάξη” στα Εξάρχεια αλλά οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων τους στοιχειώνουν.

Ads

΄Εχουν εγκαταστήσει τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, κόβουν δέντρα, ασχολούνται με την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη μέσα στον Αύγουστο, αλλά ο διεθνής διασυρμός της χώρας εξελίσσεται γύρω από το Watergate του Μητσοτάκη, όχι γύρω από τις αντιδράσεις στην επέκταση του μετρό.

Το καθεστώς Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεφύγει από τη δίνη ενός σκανδάλου που εκθέτει προσωπικά τον πρωθυπουργό. Θα αποθεώσουν τον Π. Λαφαζάνη, αν μιλάει για παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης Τσίπρα, θα ενθαρρύνουν και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μπει στο παιχνίδι, θα θυμηθούν τον Γ. Ρουμπάτη, οπωσδήποτε τον Π. Καμμένο – θα κάνουν όλους τους δυνατούς συμψηφισμούς.

Και βέβαια δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια. Από φθινόπωρο το έργο “καταστολή και κανονικότητα” θα παίζεται σε επεισόδια. Το έχουμε ξαναδεί αλλά πάντα υπάρχουν δυνατότητες διασκευής. Ειδικά όταν ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση.