Για τους Χούτου κατσαρίδες ήταν οι Τούτσι στον εμφύλιο της Ρουάντα. Για τους ναζί τρωκτικά ήταν οι Εβραίοι. Για την (πρώην πλέον) αντιδήμαρχο Αθηναίων Αλεξία Εβερτ κατσαρίδες και τρωκτικά ήταν οι διαδηλωτές του ΚΚΕ την 17η Νοεμβρίου.

Ads

Μετά τις αντιδράσεις και το αίτημα να παραιτηθεί από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «διόρθωσε» διευκρινίζοντας ότι σχολίασε μια φωτογραφία νομίζοντας ότι πρόκειται για «μπαχαλάκηδες». Δηλαδή, δεν «διόρθωσε».

Για την Αλεξία Εβερτ υπάρχουν άνθρωποι που είναι κατσαρίδες και τρωκτικά, δηλαδή προς εξολόθρευση. Το δήλωσε δημόσια και δεν το πήρε πίσω ούτε μετά το θόρυβο που σηκώθηκε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μετά από αρκετές ώρες και μετά τα βραδινά δελτία ειδήσεων, ζήτησε την παραίτησή της. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς – η κατακραυγή ήταν μεγάλη και η αντάρα έπεφτε πάνω του.

Ads

Ανακοινώνοντας ότι της ζήτησε να παραιτηθεί φρόντισε να δηλώσει ότι τη σέβεται και την αγαπά γιατί «είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός».

Επειδή έχει αυτή τη γνώμη, άλλωστε, την όρισε αντιδήμαρχο κοινωνικής αλληλεγγύης (αν είναι δυνατόν!). Η επιλογή αντιδημάρχων δεν είναι το δυνατό του σημείο. Πρόσφατα πήρε πίσω την άλλη του αντιδήμαρχο Κατερίνα Γκαγκάκη που αποχώρησε αναγκαστικά για λίγο (για να καθίσει η σκόνη) μετά τις αντιδράσεις για την απαίσια πλάκα που έκανε με φοιτήτρια που είχε δεχθεί χυδαία σεξουαλική παρενόχληση.

Αναμενόμενη η τρυφερότητα του Κ. Μπακογιάννη προς την Αλεξία Εβερτ. Ηταν η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος και κόρη του Μιλτιάδη. Δεν θα μπορούσε να αγνοήσει ούτε τις ψήφους ούτε το τζάκι.

Αλλά το θέμα δεν είναι ότι έφυγε από το Δήμο Αθηναίων η μισαλλόδοξη και ρατσίστρια Αλ. Εβερτ. Το θέμα είναι πώς βρέθηκε εκεί. Η απάντηση είναι προφανής: Έχοντας δομημένο κομματικό βιογραφικό, βαρύ επώνυμο και την κατάλληλη δικτύωση.

Στην ΝΔ αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα. Και η προκοπή των γόνων και οι ακρότητες.

Για την αξία του σογιού στο γαλάζιο βασίλειο δεν χρειάζονται πολλά παραδείγματα: Ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του διευθυντής του γραφείου και ο άλλος ανιψιός του δήμαρχος Αθηναίων και η αδελφή του βουλευτής και… και… και…

Για τις ακρότητες, επίσης δεν θα κουραστούμε ψάχνοντας.

Τους καταληψίες μαθητές τους έλεγαν «κακομαθημένα» (Αδ. Γεωργιάδης), «φίδια» (Κ. Μπογδάνος), «αλητάκια» (Γ. Καλλιάνος). Και μόλις χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος μίλησε για «1500 επίδοξους δολοφόνους» αναφερόμενος στους διαδηλωτές του ΚΚΕ, Οι «κατσαρίδες» και τα «τρωκτικά» της Αλεξίας Εβερτ είναι η πιο ακραία εκδοχή της ίδιας κουλτούρας μίσους.

Έτσι είναι οι μεγάλες οικογένειες – κάποια παιδιά κάνουν περισσότερη φασαρία. Αλλά οι γονείς τα αγαπάνε όλα. Αυτοί, άλλωστε, τα έμαθαν.