Με την λογοκρισία του κειμένου της Ελενας Ακρίτα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αποδείχτηκε ότι η κατάσταση έχει αγριέψει. Δεν υπάρχουν πια ούτε προσχήματα, ούτε άλλοθι. Η μονοφωνία και η προπαγάνδα δεν μεταμφιέζονται, επιβάλλονται ωμά. Η ανυπακοή τιμωρείται, η απειθαρχία καταστέλλεται.

Ads

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πλήθος «αρίστων», από τη δημοσιογράφο – πολιτεύτρια της ΝΔ Λίνα Κλείτου μέχρι τον αντιΣΥΡΙΖΑ μαχητή – οικονομολόγο Αρίστο Δοξιάδη, επαίνεσαν δημόσια τη λογοκρισία και λοιδώρησαν το θύμα της.

Χωρίς δισταγμό, χωρίς ντροπή, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Η εφημερίδα δεν απάντησε στην καταγγελία της Ελενα Ακρίτα. Κυκλοφορεί σήμερα χωρίς την ενοχή της λογοκρισίας. Δεν εξηγεί, δεν απολογείται, δεν αναφέρεται στην υπόθεση. Η ζωή συνεχίζεται χωρίς στάση για αναστοχασμό.

Ads

Ούτε στην κυβέρνηση γνωρίζουν οτιδήποτε για τον «φόνο». Κανένα σχόλιο και κανένα ενδιαφέρον για το θέμα. Πάνε παρακάτω αξιοποιώντας την πρωτοφανή μιντιακή ασυλία τους.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και την κατακραυγή για τον διορισμό του εκ μεταγραφής πολιτευτή της ΝΔ Γρ. Ψαριανού ως συμβούλου του Π. Πικραμμένου.

Δεν θυμούνται τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη ότι κανένας πολιτευτής δεν θα βολεύεται στο Δημόσιο, δεν βρίσκουν κάποια αντίφαση της πρακτικής τους με τη θεωρία του «επιτελικού κράτους» και της «αριστείας», δεν ανησυχούν και δεν φοβούνται το πολιτικό κόστος, γιατί έχουν τη βεβαιότητα της συγκάλυψης, της συσκότισης, της γρήγορης λήθης, του αντιπερισπασμού.

Ούτε ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε οτιδήποτε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην δικαστής και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, θα δέχεται τις συμβουλές ενός αθυρόστομου σεξιστή γυρολόγου κομμάτων που χρωστάει την καριέρα του στα χοντρά αστεία και στην έλλειψη αναστολών.

«Γιούρια στον ταμπλά με τα κουλούρια» που έλεγε κι ο ίδιος μέσα σε εντελώς διαφορετικά συμφραζόμενα.