Η «αποκάλυψη» της «Ομάδας Αλήθειας» της ΝΔ ότι η «Αλληλεγγύη για Όλους» που διοργανώνει τη συναυλία για την ειρήνη χρησιμοποιεί το γραφείο της Θ. Φωτίου για τα τηλέφωνα προετοιμασίας έχει έναν σκοπό: Να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την πρωτοβουλία των καλλιτεχνών για να την απαξιώσει ως κομματικά υποκινούμενη και ταυτόχρονα να βλάψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζοντας το σαν πυροκροτητή «ισαποστακισμού».

Ads

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ο τηλεμαραθώνιος που θα γίνει στην ΕΡΤ, στο «Μουσικό κουτί» του Ν. Πορτοκάλογλου, ως απάντηση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, παρόλο που οι καλλιτέχνες που έχουν αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία δεν έχουν τέτοια πρόθεση και, για παράδειγμα, έχουν προσκαλέσει και εκεί τη Ν. Μποφίλιου, που έχει γίνει εμβληματικό πρόσωπο του «πολέμου» για τις αντιπολεμικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα πράγματα είναι απλά: Η κυβέρνηση καλλιεργεί τον διχασμό γιατί στις εκλογές του 2019 ωφελήθηκε από το κλίμα πόλωσης και οξύτητας δαιμονοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη επικίνδυνη για τη σταθερότητα, ακόμη και για την ίδια την εθνική υπόσταση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ως υλικό για να μπει ξανά σε λειτουργία ο μύλος του φανατισμού και της ακραίας έντασης στην πολιτική αντιπαράθεση, ώστε να διασυρθεί η αξιωματική αντιπολίτευση ως εκπρόσωπος του αντιδυτικισμού.

Ads

Όπως ακριβώς καταγγέλθηκε από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ για διπλή γλώσσα σε σχέση με τον εμβολιασμό, έτσι και τώρα κατασκευάζεται η εντύπωση ότι δεν έχει καθαρή στάση απέναντι στον Πούτιν και τη ρωσική βαρβαρότητα.

Θα  έχει αποτέλεσμα η κυβερνητική προπαγάνδα; Δεν είναι βέβαιο. Αυτό που φαίνεται αναπόφευκτο είναι ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που ήδη διανύουμε θα χαρακτηρίζεται όλο και εντονότερα από τοξικότητα. Αυτή την επιλογή έχει κάνει ο Κ. Μητσοτάκης. Και, επειδή του βγήκε μια φορά, θα επιμείνει.