Την δωρεά των 5.000 ευρώ από την Χρυσή Αυγή αποφάσισε να επιστρέψει η οργάνωση «Αρκτούρος», σχολιάζοντας ότι «αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της».

Ads

 
Ο «Αρκτούρος» πρόσφατα είχε απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του καθώς διανύει την χειρότερη οικονομικά περίοδο από την έναρξη της λειτουργίας του.
 
«Μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα», ανακοίνωσε ο Αρκτούρος προσθέτοντας πως «καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης».
 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως από τα 21 χρόνια της λειτουργίας της, τα τελευταία 11 στήριξε την δράση της σε ίδιους πόρους που εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών ή επιχειρήσεων, ακόμη και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης πολιτών.
 
Υπογραμμίζει, δε, ότι ποτέ δεν συνδέθηκε με κρατικές επιδοτήσεις, κομματικές διαδικασίες ή ενισχύθηκε από κομματικούς μηχανισμούς. «Σε καμία περίπτωση η οργάνωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει την στάση της σήμερα», σημειώνουν.