Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας,  Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ανακοίνωσε πως η Αυστρία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία, προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της.

Ads

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα OVP – εταίρου των Σοσιλαδημοκρατών του Βέρνερ Φάιμαν στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε πως «στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων». «Τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες προσφύγων εμφανίστηκαν ανυπόμονοι, επιθετικοί» και θέλουμε «να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις», πρόσθεσε.

Η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως είναι απαραίτητο να ληφθούν «σκληρά, διαρκή μέτρα» μπροστά στον κίνδυνο συμπλοκών μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που αναμένουν ώρες στο κρύο για να περάσουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνεται πως η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ είχε επικριθεί έντονα την προηγούμενη εβδομάδα – και από τους Σοσιαλδημοκράτες – όταν είχε ζητήσει να δημιουργηθεί «μια Ευρώπη κάστρο». Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Γκέραλντ Κλουγκ, ο οποίος ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είναι έτοιμος να εξετάσει ένα σύστημα επιβολής μέτρων περιορισμού, «ώστε να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την άφιξη προσφύγων με οργανωμένο τρόπο».

Ads