Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ.

Ads

Εκτός της Εύας Καϊλή, στο «κάδρο» των βελγικών αρχών έχει τεθεί και ο πρώην ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Αντόνιο Παντσέρι.

image

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται και ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, που θεωρείται το δεξί χέρι του Παντσέρι.

Ads

image

Η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με τους ερευνητές φέρεται να έχουν «πλήρη επίγνωση» των δραστηριοτήτων του υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκο, στο σημείο που στις τηλεφωνικές υποκλοπές γίνεται λόγος για «μεταφορά δώρων».

Δώρα τα οποία, για παράδειγμα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνεται να επέτρεψαν στην οικογένεια να κάνουν υπερπολυτελή διακοπές κόστους 100.000 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες προφυλακίστηκαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Άλλοι δύο Ιταλοί εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς. Ο Λούκα Βισεντίνι, ΓΓ των Διεθνών Συνδικάτων και ο Niccolò Figà-Talamanca, διευθυντή της ΜΚΟ No Peace Without Justice, η οποία ιδρύθηκε το 1993 από την πρώην Ιταλίδα Υπουργό ξωτερικών, Έμα Μπονίνο.

image

Σκοπός της ΜΚΟ, η προστασία και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διεθνούς δικαιοσύνης.

image

O Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος υπηρέτησε ως σοσιαλιστής στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ 2004 και 2019, είναι 67 ετών και επί του παρόντος τελεί επικεφαλής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τις Βρυξέλλες που ονομάζεται Fight Impunity.